ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΜΕ ΒΟΑΚ Καραμανλής: Εξαιρετικά δύσκολη η νέα χάραξη

Τη σύμβαση με προϋπολογισμό 486.566 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στο τμήμα Αγ. Παρασκιές-Καστέλλι», υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν οι δήμαρχοι Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανόλης Φραγκάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε.» Οδυσσέας Μαυρογιαννάκης και η αν. διευθύντρια Συγκοινωνιακών Εργων Π.Ε. Ηρακλείου Χαρά Τριαματάκη.

Οι ζημιές παρατηρούνται σχεδόν διάσπαρτα σε όλο το μήκος του παραπάνω τμήματος του επαρχιακού δρόμου. Εξυπηρετεί τη διακίνηση σε μεγάλο αριθμό των  οικισμών του δήμου Μινώα Πεδιάδος, κυρίως προς την περιοχή Καστελλίου όπου λόγω των έργων κατασκευής του νέου αεροδρομίου αλλά και λόγω της επαναλειτουργίας  του λατομείου των Ζωφόρων υπάρχει αυξημένη κίνηση, καθώς και προς οικισμούς όμορων δήμων. Με το έργο αυτό θα αποκατασταθεί η ασφαλής  κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι δήμαρχοι κ.κ. Φραγκάκης και Κοκοσάλης ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση της σημαντικής οδικής παρέμβασης.