ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης

Το ποσό των 249.900 ευρώ διανεμήθηκε από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο πλαίσιο της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που δόθηκε στους πληγέντες για το σεισμό της 24ης Ιουλίου 2021 μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αφορούσε 182 περιπτώσεις δικαιούχων, οι οποίοι υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτημα μετά το σεισμό της 24ης Ιουλίου 2021 και πληρούσαν τις προϋποθέσεις που ορίζει η ΚΥΑ 33862/06.05.2019 (ΦΕΚ 1699/Β’/2019) προκειμένου να συμβάλλει στην: (α) κάλυψη των πρώτων/άμεσων βιοτικών αναγκών των σεισμόπληκτων και (β) την αντιμετώπιση επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση της οικοσκευής τους.

Από το  ποσό των 249.900,00 ευρώ – το οποίο κατεβλήθη από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας στους πληγέντες, σε συνέχεια σχετικής επιχορήγησης που έλαβε ο Δήμος από το Υπουργείο Εσωτερικών – το ποσό των 67.650,00 € αφορούσε το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών και το ποσό των 182.250,00 € την οικονομική παροχή για την αντικατάσταση της κατεστραμμένης οικοσκευής και την υλοποίηση επισκευαστικών εργασιών στις κύριες οικίες των σεισμόπληκτων.

«Η καταβολή έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων από πλευράς Δήμου στους πληγέντες από τον σεισμό της 24ης Ιουλίου 2021, είναι ένα ακόμη θετικό βήμα, στον αγώνα που καταβάλλουμε με τη στήριξη της Πολιτείας και των αρμόδιων Υπουργείων προκειμένου οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον πρώτο καταστροφικό σεισμό, εδώ στην περιοχή, να στηριχθούν και να σταθούν και πάλι στα πόδια τους» επισήμανε σχετικά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.