Μετανάστες: Βρέθηκαν οι διακινητές των δύο καραβανιών νότια της Κρήτης

Στη σύλληψη δύο συνολικά ατόμων ως τους διακινητές των δύο καραβανιών… μεταναστών που εντοπίστηκαν την Παρασκευή και χθες ανοιχτά της Κρήτης προχώρησαν οι λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το λιμενικού με τον εντοπισμό και τη διάσωση 43 ατόμων, τις βραδινές ώρες την 06.02.2026, στη θαλάσσια περιοχή 31 ν.μ. νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων, συνελήφθη ένας 21χρονος (υπήκοος Σουδάν) καθώς αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής που τους μετέφερε από το Τομπρούκ της Λιβύης, έναντι χρηματικής αμοιβής. Μάλιστα όπως ανέφεραν ξεκίνησαν τις πρώτες βραδινές ώρες την 04.02.2026 από την περιοχή του Τομπρούκ, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά μεταξύ 7.000 και 10.000 δηναρίων Λιβύης και 150.000 Γκίνε Αιγύπτου για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο

Την ίδια ώρα ένας 21χρονος από το Σουδάν είναι ο διακινητής των 27 ατόμων που εντοπίστηκαν χθες στην παραλία Ψαρής Φοράδας στο δήμο Βιάννου.

Όπως ήδη έχει γράψει το patris.gr ένας άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο – Πανάνειο» για την παροχή ιατρικής περίθαλψης, ενώ οι υπόλοιποι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου συνοδεία στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετανάστες ξεκίνησαν βραδινές ώρες την 03.02.2026 από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα καταβάλλοντας χρηματικά ποσά μεταξύ 5.000.000 λιρών Σουδάν και 8.000 έως 12.000 δηναρίων Λιβύης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ η λέμβος μεταφοράς των αλλοδαπών καταστράφηκε.