Μετά το βραχυκύκλωμα… αποσυμφόρηση στην Αγιά – Πάνω από 750 άτομα αναχώρησαν σε 4 μέρες
Πηγή Φωτογραφίας: ertnews.gr

358 μετανάστες από Αίγυπτο, Πακιστάν και Μπαγκλαντές παρέμεναν το πρωί του Σαββάτου στον προσωρινό χώρο κράτησης στην Αγυιά που τις προηγούμενες μέρες ξεπέρασε τα όρια του, φτάνοντας να φιλοξενεί πάνω από 1.150 άτομα.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, από την Τρίτη ξεκίνησαν να αναχωρούν οι μετανάστες με προτεραιότητα στους 342 Σουδανούς που είχαν παραμείνει στον χώρο για 25 μέρες. Λόγω καιρού το Σαββατοκύριακο οι αναχωρήσεις θα είναι δύσκολες, την Δευτέρα όμως έχει προγραμματιστεί να προωθηθούν και οι τελευταίοι προς τα κλειστά κέντρα στην ηπειρωτική χώρα.

«Χθες έφυγαν άλλοι 214 όλοι υπηκοότητας από το Σουδάν. Αυτό που μας ενδιέφερε κυρίως ήταν οι γυναίκες με τα παιδιά, καθώς πλέον οι μετανάστες από το Σουδάν έρχονται πλέον με τις οικογένειές τους, γνωρίζοντας ότι είναι πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο» σημείωσε η κα Ζερβουδάκη ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους προέρχονται από την Ερυθραία, χώρες βυθισμένες στον πόλεμο.

Πάντως η πρόβλεψη για υψηλό κυματισμό τις επόμενες μέρες εκτιμάται ότι θα ανακόψει τις ροές, ενώ άγνωστο παραμένει το εάν η ηγεσία του υπουργείου μετανάστευσης θα πάρει απόφαση να συνεχίσει την αναστολή του δικαιώματος για άσυλο για όσους φτάνουν στην χώρα από τη βόρεια Αφρική, τροπολογία που είναι σε ισχύ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: zarpanews.gr