ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΥΓΕΝΙΚΗ

Αιφνιδιασμένος εμφανίζεται ο Δήμος Ηρακλείου από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχονται οι δομές αναψυχής και προσχολικής αγωγής του, αφού μετά το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε στην παιδική χαρά στις Μεσαμπελιές, καταγράφηκε και δεύτερο χτύπημα αυτή τη φορά στον αύλειο χώρο του ΚΔΑΠ Αυγενικής που δέχτηκε  βανδαλισμό.

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΥΓΕΝΙΚΗ
«Τα δύο αυτά περιστατικά μας χτυπάνε «καμπανάκι» τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης  ο οποίος σημειώνει ότι οφείλουμε όλοι μας να επαγρυπνούμε και να είμαστε σε επιφυλακή για το σύνολο των δημόσιων χώρων και ειδικά αυτών που προορίζονται για τις ανάγκες των μικρών παιδιών. Ο ίδιος τονίζει ότι οι δομές αυτές φτιάχτηκαν με χρήματα που δόθηκαν από το υστέρημα μας και οφείλουμε να τις περιφρουρούμε.

Ο Δήμος κάνει προσπάθεια για να συντηρεί τους δημόσιους χώρους σε πολύ δύσκολες εποχές, και αν αυτό δε γίνει σεβαστό τότε χάνεται η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο…

Εκτός λειτουργίας παιδική χαρά στις Μεσαμπελιές

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί η νέα πρότυπη παιδική χαρά που κατασκευάστηκε πρόσφατα στις Μεσαμπελιές μετά τον βανδαλισμό που υπέστη από κάτοικο της περιοχής,  γεγονός που έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στην τοπική κοινωνία.  Το απαράδεκτο περιστατικό  σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Αυγούστου στην παιδική χαρά που βρίσκεται στην οδό Μυρτιάς απέναντι από το 37ο Δημοτικό Σχολείο.

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΥΓΕΝΙΚΗ
Όπως είναι γνωστό, ένας άνδρας τοποθέτησε γράσο στα παιχνίδια της παιδικής χαράς, προκειμένου να αποτρέψει τα εκατοντάδες παιδιά που επισκέπτονται καθημερινά το πάρκο να εισέλθουν, έχει συλληφθεί και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι κάτοικος της περιοχής τοποθέτησε γράσο σε όλα τα παιχνίδια και τις κούνιες με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η χρήση τους από τα παιδιά.

Συνεργείο του Δήμου, σε συνεργασία με τον εργολάβο που κατασκεύασε την παιδική χαρά, θα προχωρήσει με προσοχή στον καθαρισμό της,  με στόχο να μην υποστεί ζημιές το πιστοποιημένο δάπεδο που έχει τοποθετηθεί για την προστασία των παιδιών από τραυματισμούς. Για τη φθορά στα χωροδικτυώματα, ο ανάδοχος θα προβεί στην προμήθεια και στην αντικατάστασή τους.

Χτύπημα στο ΚΔΑΠ Αυγενικής

Και δεύτερο σοκ προκάλεσε χθες η καταστροφή που σημειώθηκε στον αύλειο χώρο του ΚΔΑΠ Αυγενικής. Σε σχετική ανάρτηση που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη σελίδα που διατηρεί,  οι υπεύθυνοι λειτουργίας του χώρου  εκφράζουν θλίψη και λύπη για την εικόνα που αντίκρισαν όπου τα δέντρα ήταν σπασμένα τα φυτά ξεριζωμένα… Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται «ειλικρινά λυπάμαι πολύ για την εικόνα που αντικρίσαμε στο ΚΔΑΠ….

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΥΓΕΝΙΚΗ
Είχαμε φτιάξει με τα παιδιά μια όμορφη είσοδο και τελευταία φορά μετά της Παναγίας ήταν όλα οκ… σήμερα όμως όλα τα δέντρα σπασμένα, τα φυτά ξεριζωμένα, το αυτόματο πότισμα μάλλον ενοχλούσε πολυ και αυτό γιατί το βρήκαμε στα πλακάκια αντί για τον κήπο… το λουκέτο ανύπαρκτο… σκουπίδια παντού, ο φράκτης με τα μολύβια…. κρίμα και πάλι κρίμα γιατί ήταν και κόπος μικρών παιδιών… που τώρα κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει το γιατί… και τι θα τους πούμε; Υπάρχει λογική σε κάθε είδους καταστροφή;».