Βρήκαν τον κλέφτη του ελαιολάδου

Ήξερε τόσα πολλά που στο τέλος «καρφώθηκε» και έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου ως ύποπτος για τη μεγάλη κλοπή του μισού τόνου ελαιόλαδου από αποθήκη οικογένειας σε χωριό του Λασιθίου, στις αρχές Φεβρουαρίου. Ο λόγος για έναν 31χρονο κρητικό-διαμένει σε περιοχή του Αγίου Νικολάου-ο οποίος εν τέλει αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι πράγματι εκείνος ήταν ο δράστης της μεγάλης κλοπής, φέρεται όμως να υπέδειξε και έναν 26χρονο συντοπίτη του ως συνεργό. Ο τελευταίος συνελήφθη, αρνείται ωστόσο ότι είχε την παραμικρή ανάμιξη στην κλοπή του λαδιού.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, στο παρελθόν ο 31χρονος είχε εργαστεί για λογαριασμό της οικογένειας των παθόντων στην ελαιοκομιδή. Και ήξερε αρκετές πληροφορίες που δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ένας παντελώς άσχετος. Πιο συγκεκριμένα ήξερε σε ποια αποθήκη φύλασσε το λάδι της η οικογένεια, ήξερε όμως και που φύλασσε μέσα στο σπίτι το κλειδί της αποθήκης.

Όταν κάποια μέρα απουσίαζαν από το σπίτι, ο πρώην εργάτης μπήκε μέσα και πήρε μόνο το κλειδί της αποθήκης, χωρίς να πειράξει τίποτε άλλο. Αυτό ήταν ένα στοιχείο που αναμφίβολα κίνησε τις υποψίες των Αρχών καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι η κλοπή δεν είχε γίνει από κάποιο άγνωστο πρόσωπο.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι τα ίχνη των ελαστικών του αγροτικού στο οποίο φόρτωσαν το λάδι, ταιριάζουν απόλυτα με τα λάστιχα του οχήματος του 31χρονου. Πάντως από το κλεμμένο λάδι δεν βρέθηκε ούτε γραμμάριο.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΠΑΔ Κρήτης αναφέρεται για την υπόθεση:
“Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου υπόθεση κλοπής ελαιολάδου από ιδιωτικό χώρο – αποθήκη που είχε καταγγελθεί την 04.02.2024 σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών κατηγορουμένων για κλοπή.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι, οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού διέρρηξαν την οικία του παθόντα, εντόπισαν κλειδιά αποθήκης, εισήλθαν και αφαίρεσαν από αυτήν συνολικά 524 λίτρα ελαιολάδου.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου”.