Σβήστηκε η φωτιά στην Κορώνη Μαγαρά – μαρτυρίες κατοίκων για ισχυρό θόρυβο!

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά Ηρακλείου, το απόγευμα της Δευτέρας.

Η φωτιά προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην γύρω περιοχή, έκαψε περίπου 1,5 στρέμμα έκτασης, μεταξύ άλλων και εκτεταμένη διακοπή ρεύματος.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και 5 υδροφόρα της πυροσβεστικής, μια ομάδα της ΕΜΟΔΕ και με την βοήθεια των κατοίκων της περιοχής περιόρισαν την έκταση της φωτιάς, η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Επίσης, αυτή την ώρα φτάνει στην περιοχή ανακριτικό τμήμα της υπηρεσία για να κάνει αυτοψία, ώστε να βγει το πόρισμα και ναι διαπιστωθεί τι προκάλεσε την φωτιά,

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, προηγήθηκε ένας ισχυρός θόρυβος, διακοπή ρεύματος και ένα πυκνό σύννεφο καπνού που κάλυψε τα πάντα.

!Οι φλόγες άρχισαν να ξεπηδούν με ταχύτητα και αμέσως οι κάτοικοι που βγήκαν από τα σπίτια τους, προσπαθούσαν με λάστιχα να περιορίσουν τις φλόγες μέχρι να φθάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

«Και πριν από 10 χρόνια είχαμε το ίδιο σκηνικό. Πρώτα ένα «μπαμ» και στη συνέχεια διακοπή ρεύματος και μια μεγάλη φωτιά που έκαψε μια σημαντική έκταση. Γι’ αυτό μας βλέπετε όλους στο δρόμο» ανέφερε πολίτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά ακαθάριστα σημεία με ξερόχορτα που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για πρόκληση και εξάπλωση πυρκαγιάς

Δείτε φωτογραφίες του Patris.gr