1946 — 2026
το ΧΘΕΣ
80
Συναντά το ΑΥΡΙΟ
80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΤΡΙΣ · Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ →
Μεγάλη φωτιά στη Γόρτυνα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα  – Ήχησε το «112» για ετοιμότητα

Συναγερμός έχει σημανεί στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή των Αγίων Δέκα, στον Δήμο Γόρτυνας

Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε χορτολιβαδική έκταση, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στην περιοχή, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο εναέρια μέσα.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου της 3ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυξάνονται, καθώς στόχος είναι να περιοριστεί άμεσα το πύρινο μέτωπο και να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωσή του.

Λίγο μετά τις 17:30, ήχησε το «112» για ετοιμότητα στα κινητά των κατοίκων και όλων όσοι βρίσκονται στους Αγίους Δέκα.