Με τα  εισιτήρια στο χέρι οι φοιτητές  από Κρήτη που σπουδάζουν στην Κύπρο – Φοβούνται μην αποκλειστούν στο νησί

Η πολεμική σύρραξη στην Μέση Ανατολή, που δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την Κύπρο, μετά το χτύπημα στην Βρετανική βάση στο Ακρωτήρι, έχει αναστατώσει και τους φοιτητές από την Κρήτη που σπουδάζουν εκεί, αλλά κυρίως τους γονείς τους.

Πολλοί φοιτητές  θα ήθελαν να φύγουν προσωρινά, μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση στην κρίση και κάποιοι το έχουν κάνει ήδη.

Το patris.gr μίλησε με τον Γιώργο Αθανασάκη από το Ηράκλειο, ο οποίος σπουδάζει σε Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας Φαρμακολογία και μας μετέφερε το κλίμα στην περιοχή και το πως βιώνουν την όλη κατάσταση ο ίδιος αλλά και οι συμφοιτητές του.

«Περισσότερο ανησυχούν οι οικογένειές μας και λιγότερο εμείς, αυτό που θα θέλαμε ,ιδανικά ,είναι να  κλείσουν τα πανεπιστήμια 1-2 εβδομάδες νωρίτερα για τις διακοπές του Πάσχα και να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση», μας είπε.

Ωστόσο, όπως τους ενημέρωσαν από την Σχολή τους, προς το παρόν τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά.

Στο πανεπιστήμιο του Γιώργου φοιτούν και άλλα παιδιά από την Κρήτη και όπως ανέφερε, δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα η καθημερινότητά τους.

Παρακολουθούν τα μαθήματά τους, ανταλλάσουν επισκέψεις στα σπίτια, όπως έκαναν πάντα, αποφεύγουν όμως τις τελευταίες ημέρες τους μεγάλους χώρους όπου συγκεντρώνεται κόσμος, όπως είναι  τα εμπορικά κέντρα.

 «Δεν φοβόμαστε ότι θα γίνει κάποια πολεμική ενέργεια, αυτό που φοβόμαστε και δεν θα θέλαμε να συμβεί, είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα με τις αερομεταφορές και να μην μπορέσουμε να φύγουμε  τις μέρες του Πάσχα,για να τις περάσουμε με τις οικογένειές μας» σημείωσε ο Γιώργος Αθανασάκης.

Ο φοιτητής ,πρόσθεσε ότι όλοι οι συμφοιτητές του έχουν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια για να είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν ανά πάσα στιγμή χρειαστεί, ώστε να μην βρεθούν ξαφνικά αποκλεισμένοι στην Κύπρο.