διακίνηση ναρκωτικών

Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ανακοίνωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, συνέλαβαν το πρωί της Κυριακής 28 Ιουνίου στο λιμάνι του Πειραιά μια 47χρονη ημεδαπή και έναν 25χρονο αλλοδαπό, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται έξι επιπλέον άτομα, τρία εκ των οποίων  βρίσκονται στη φυλακή για άλλες υποθέσεις.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 11.225 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η έρευνα και οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από πληροφορίες σχετικά με τη δράση αλλοδαπού, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης, στον συντονισμό διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Από την έρευνα αποκαλύφθηκε η ύπαρξη οργάνωσης, ιεραρχικά δομημένης, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και πιστοποιήθηκε η εγκληματική της δράση όσον αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών τουλάχιστον στη Ρόδο και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έγκλειστοι αλλοδαποί (αλβανικής καταγωγής), συντόνιζαν τη μεταφορά και παράδοση των ναρκωτικών ουσιών για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η 47χρονη συλληφθείσα είχε τον ρόλο του μεταφορέα.

Ο 25χρονος συλληφθείς και τα άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που αναζητούνται ήταν επιφορτισμένοι με τον ρόλο του προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών.

Στη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχαν 21 αυτοσχέδιες συσκευασίες, αλειμμένες με οδοντόκρεμα, περιέχουσες ηρωίνη, συνολικού μεικτού βάρους 11 κιλών και 225 γραμμαρίων
  • Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ
  • Αποκόμματα εισιτηρίων για ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά προς Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης και αντίστροφα.