Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου πήρε χθες ο 81χρονος από την Επισκοπή που πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε 36χρονο συγχωριανό του με αφορμή την κλοπή ενός δοχείου με λάδι από την αποθήκη του.
Για τον ηλικιωμένο ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που ο νεαρός τον έκλεβε. Τον θεωρούσε υπαίτιο και για την κλοπή μίας σκαπτικής μηχανής πριν από περίπου ένα χρόνο και του το είχε διαμηνύσει.
Μάλιστα την παραμονή του αιματηρού συμβάντος, ο 81χρονος φέρεται να είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πατέρα του τραυματία για να του πει να μην τολμήσει ο γιος του να πατήσει το πόδι του στο χωριό με όλα αυτά που κάνει. Το «μήνυμα» έφθασε στον 36χρονο που εξοργίστηκε και θέλησε, κατά πληροφορίες, να ζητήσει τον λόγο από τον ηλικιωμένο. Τον αναζήτησε αλλά δεν ήταν στο σπίτι.
Μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν τον 36χρονο να σύρει μέσα στα σοκάκια του χωριού μία ντενέκα λάδι, η οποία, όπως προέκυψε, ανήκε στον 81χρονο. Ο τελευταίος επιστρέφοντας στο σπίτι, πήρε χαμπάρι ότι έλειπε η ντενέκα και λίγο αργότερα …διασταυρώθηκαν.
Ακολούθησε λογομαχία που κατέληξε σε πάλη και ξυλοδαρμό του ηλικιωμένου. Προσπάθησαν να παρέμβουν τρίτοι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όπως περιέγραψαν στην «Π» κάτοικοι της Επισκοπής.
«Με συγχωριανή με φώναξε να μπω στη μέση επειδή οι δύο φώναζαν. Όταν πήγα ο 36χρονος είχε ρίξει κάτω τον ηλικιωμένο. Τούς είπα «ντροπή» να μαλώνετε και τον προέτρεψα να τον αφήσει» περιγράφει κάτοικος, ο οποίος λίγο αργότερα και ενώ είχε αρχίσει να απομακρύνεται από το σημείο άκουσε, όπως είπε, δύο πυροβολισμούς.
Ο 36χρονος είχε βληθεί στην ωμοπλάτη, στην προσπάθεια του να διαφύγει, όταν ο ηλικιωμένος εμφανίστηκε στο σημείο οπλισμένος. Αιμόφυρτος διένυσε μία αρκετά μεγάλη απόσταση μέσα στο χωριό-με βάση τα ίχνη από τις κηλίδες αίματος-και βρήκε προσωρινά καταφύγιο στο υπόγειο οικοδομής. Εκεί τον βρήκε τυχαία άλλος κάτοικος και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.
Να σημειωθεί ότι και σε βάρος του 36χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, εξύβριση και σωματικές βλάβες.