Με 5,2 εκ. ευρώ η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει την επιχειρηματικότητα στο νησί

Ολοκληρώθηκε σήμερα, κατόπιν της συμπληρωματικής κατανομής χρηματοδότησης, η διαδικασία υπογραφής των αποφάσεων έγκρισης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, για την υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων του Ν.4887/22 που αφορά στις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

Τα εγκεκριμένα 15 νέα επενδυτικά σχέδια, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 (α’ κύκλος του καθεστώτος Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα), είναι συνολικού προϋπολογισμού 8.358.436,84 € και συνολικής ενίσχυσης 5.219.442,98 €.

Ο κ.Αρναουτάκης δήλωσε ότι, «η επιχειρηματική κοινότητα της Κρήτης αξιοποιεί τα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου που παρέχονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Τα 15 νέα επενδυτικά σχέδια θα ενδυναμώσουν την περιφερειακή αναπτυξιακή προοπτική με την ενίσχυση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους του νησιού μας, εκτιμάται, ότι, τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα στην υλοποίηση νέων βιώσιμων επενδύσεων στο νησί».

Στη σημερινή υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, παραβρέθηκαν η Χρυσή Δασκαλάκη, πρ/νη της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, η Νεκταρία Καλογιαννάκη, πρ/νη της Διεύθυνση Περιφερειακής Οικονομίας και Εξωστρέφειας (ΔΑΠΟΕ), η Μαρία Πολυχρονάκη, πρ/νη  του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης  και η  Ειρήνη Νικολιδάκη, πρ/νη του  Αυτοτελούς Γραφείου Εξυπηρέτησης Επενδυτών.