Μαζικό συλλαλητήριο για το νοσοκομείο

Μαζικό συλλαλητήριο που έδωσε σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση πως οποιαδήποτε απόπειρα υποβάθμισης  του νοσοκομείου Ιεράπετρας μέσα από τον «νέο χάρτη υγείας» που προετοιμάζει εδώ και καιρό το Υπουργείο Υγείας, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία, πραγματοποιήθηκε χθες από συλλόγους, φορείς και πολίτες στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας.

Στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων και του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας ανταποκρίθηκε πλήθος φορέων τόσο από την Ιεράπετρα όσο και από όλο το Λασίθι.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας σε έκτακτη συνεδρίασή του κατέληξε ομόφωνα σε ψήφισμα στήριξης υπέρ της κινητοποίησης.

Σύμφωνα με το «Ράδιο Λασήθι», “κεντρικό αίτημα του συλλαλητηρίου ήταν η άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό και η αναστροφή μιας τάσης που έχει φανεί εδώ και αρκετούς μήνες με τη μη προκήρυξη θέσεων που για διάφορους λόγους μένουν κενές, κάτι που ερμηνεύεται ως μια σταδιακή αλλά και μεθοδευμένη κίνηση υποβάθμισης με τελικό στόχο τη μετατροπή του σε κέντρο υγείας στον νέο σχεδιασμό του Υπουργείου.

Ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι της πολύ πρόσφατης συνάντησης που έγινε μεταξύ του Συλλόγου Εργαζομένων, του διοικητή της 7ης ΥΠΕ στην οποία μίλησε τηλεφωνικά και η υφυπουργός Μίνα Γκάγκα  χωρίς να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις, ενώ αντίθετα δεν διαψεύστηκε κανένα σενάριο που προβλέπει τη συρρίκνωση του ήδη υποστελεχωμένου Νοσοκομείου Ιεράπετρας”.