Μαρία Καρυστιανού από το Ηράκλειο: «Οφείλουμε στα παιδιά μας να μην σταματήσουμε…»

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Συμπόσιο Πολιτισμού με θέμα «Τέμπη, Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια», το απόγευμα του Σαββάτου, στο πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Μαρία Καρυστιανού, ο Παύλος Ασλανίδης και η νομική σύμβουλος Ελεονώρα Γεωργίου.

Μπροστά σε εκατοντάδες πολίτες, που γέμισαν τον χώρο του πάρκο Γεωργιάδη, μίλησαν για την δικαίωση που ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη, εδώ και ένα χρόνο, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα που πάγωσε τις ζωές τους.

“Να μην σταματήσουμε αν δεν έρθει η αλλαγή”

Η κ. Καρυστιανού, συνομίλησε με τους πολίτες και αναφέρθηκε στη δικαίωση που ψάχνουν για τα παιδιά τους και δεν βρίσκουν την άμεση λύση από την κυβέρνηση.

Στο θέμα των υπογραφών, απάντησε πως εάν δεν είχαν μπλοκάρει το σύστημα κι εκείνη, θα είχαν ξεπεράσει τις 1.5 εκ. υπογραφές που ζητούσαν πριν από λίγους μήνες και θα είχαν φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στην συνέχεια τόνισε ότι: «Είμαστε τυχεροί που βρήκαμε ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο τους και μας έδωσαν να καταλάβουμε τι συνέβη εκείνη τη νύχτα».

Σε ερώτηση πολίτη, για το ποιες είναι οι κινήσεις τους από εδώ και πέρα, ανέφερε: «Να μην σταματήσουμε αν δεν έχει έρθει η αλλαγή, το οφείλουμε στα παιδιά μας».

“Έχουμε γίνει CSI Τέμπη, δεν είναι δικιά μας δουλειά να βρούμε ποιος έκανε τι απλά ο ένας”

Βαθιά συγκινημένος και συναισθηματικά φορτισμένος, από την πλευρά του ο κ. Ασλανίδης ανέφερε στο έγκλημα και στη συγκάλυψη του αιώνα.

Χαρακτηριστικά είπε: “Οι άνθρωποι είναι καρτέλ. Κυβερνώσα μαφία – είμαστε ανιδιοτελής γονείς που χάσανε τα παιδιά τους άδικα. Ο γονιός πρέπει να γίνει πολεμιστής για το παιδί του. Οι ίδιοι που μίλησαν για θυσίες, είναι εκείνοι που συγκάλυψαν το έγκλημα ενώ αν ήθελαν να γίνει θυσία, ας έβαζαν τον εαυτό τους μέσα”.

Με συνεχείς παύσεις και σπασμένη φωνή, ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: “Μας είπαν να σιωπήσουμε, όμως εμείς θα τιμήσουμε τα πεθαμένα παιδιά μας”.

“Η Ευρώπη είναι δίπλα μας”

Η κ.Καρυστιανού ανέφερε επίσης το θέμα του Ευρωκοινοβουλίου λέγοντας: “H Ευρώπη ακούει, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό αυτό το θλιβερό δυστύχημα, έμειναν συγκλονισμένοι”.

Λέγοντας μάλιστα: “Η Ελλάδα έχει μπει σε επιτήρηση για το κράτος δικαίου και το έγκλημα των Τεμπών, ενώ  υπήρξε ένας από τους λόγους που οι Ευρωπαίοι θέλουν να μάθουν για το ποιος πήρε τα χρήματα, από την πρώτη στιγμή.

Η Ευρώπη είναι μονόδρομος για εμάς. Μας ακούνε κάθε φορά που πηγαίνουμε και ελπίζουμε ότι μέσα από εκεί θα μπορέσει να αποδοθεί δικαιοσύνη.”

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της κ. Καρυστιανού και του κ. Ασλανίδη, ο κόσμος έδειξε την στήριξη και την συμπόνια του με χειροκροτήματα.

Δείτε φωτογραφίες του Patris.gr