Τρομακτικές σκηνές και μάλιστα σε κοινή θέα, μπροστά στα μάτια τουριστών που βρίσκονταν με τα παιδιά τους στα Μάλια, καταγράφει το βίντεο που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. με τον τραυματισμό από μαχαίρι, με θύμα τον 52χρονο επιχειρηματία και δράστη τον 40χρονο πρώην φίλο του, αλλά και φερόμενη ως ηθική αυτουργό, την αλλοδαπή σύντροφο του τελευταίου.
Οι εικόνες από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης δείχνει σκληρές εικόνες, με μπουνιές, κυνηγητό και εμβρόντητους τουρίστες και παιδιά να βλέπουν το άγριο σκηνικό.
Όλα ξεκίνησαν μισή ώρα μετά τη μία τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου. Ο 40χρονος κατηγορούμενος πήγε στο κατάστημα του θύματος και με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου επιτέθηκε στον 52χρονο, πλήττοντάς τον στην αριστερή πλευρά της κοιλιακής χώρας, ενώ ο δράστης στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Το θύμα αιμόφυρτο πήγε σε ιδιωτικό κέντρο της περιοχής για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο 52χρονος που τραυματίστηκε έδωσε κατάθεση στην αστυνομία, αναφέροντας ότι ο πρώην φίλος του μπήκε στην επιχείρησή του όπου εργαζόταν και του επιτέθηκε απρόκλητα. Αρχικά τον γρονθοκόπησε, όπως είπε, του έριξε κουτουλιά, ενώ προσπαθούσε να τον απωθήσει.
Σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος, ο 40χρονος έβγαλε στη συνέχεια από ένα τσαντάκι που είχε μαζί του ένα μαχαίρι με λάμα που είχε κυρτή κλήση και απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει. Σε έξαλλη κατάσταση, όπως ανέφερε ο 52χρονος, του κατάφερε χτύπημα με το μαχαίρι στην κοιλιά.
Ο ίδιος φέρεται επίσης να είπε στους αστυνομικούς ότι ένα άτομο που ήταν μαζί με τον δράστη, προσπαθούσε να απωθήσει τον κατηγορούμενο και να τον σταματήσει, πριν χυθεί αίμα. Αμέσως μετά, σύμφωνα με την κατάθεση του 52χρονου, ο 40χρονος βγήκε από την επιχείρηση με την προτροπή του φίλου του, ενώ με παραινέσεις και άλλων ατόμων που βρίσκονταν έξω από το σημείο, αποχώρησε.
Ο 52χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς ότι ο κατηγορούμενος και πρώην φίλος του, είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, ενώ κατονόμασε ως ηθική αυτουργό της πράξης την σύντροφο του 40χρονου, την γυναίκα από τη Ρουμανία.
Το βίντεο
Στο βίντεο που κατασχέθηκε, φαίνεται ο 40χρονος να πηγαίνει αρχικά προς την επιχείρηση του θύματος και να κάθεται σε τραπεζοκαθίσματα, έχοντας μαζί του ένα τσαντάκι. Λίγη ώρα μετά, σηκώνεται από τη θέση του και συναντιέται με ένα άλλο άτομο, εκείνο δηλαδή που προσπαθούσε να τον αποτρέψει να χτυπήσει το θύμα.
Οι δύο τους, μπαίνουν στην επιχείρηση του 52χρονου. Από το βίντεο φαίνεται ότι δέχτηκε την επίθεση στο σημείο όπου καθόταν, χτυπώντας τον αρχικά με τα χέρια. Το θύμα σηκώνεται όρθιο να τον απωθήσει και το τρίτο άτομο προσπαθεί να απωθήσει τον δράστη και να τους ξεχωρίσει. Κατόπιν ο δράστης βγάζει ένα τσαντάκι μέσης χρώματος μαύρου που έφερε, ενώ ο φίλος του προσπαθεί να τον συγκρατήσει.
Το θύμα πηγαίνει στον πίσω χώρο του καταστήματος και ο δράστης τον ακολουθεί, ενώ ο φίλος του 40χρονου προσπαθεί να τον συγκρατήσει και να τον απωθήσει. Στη συνέχεια εξέρχονται από το κατάστημα ο δράστης με τον άγνωστο άνδρα και ακολουθεί ο παθόντας ο οποίος εξέρχεται και αυτός.
Κατά τη διάρκεια που εξελίσσεται το συμβάν, τουρίστες – πελάτες και παιδιά που βρίσκονταν στο χώρο εκείνη την ώρα εξέρχονται από το κατάστημα, ενώ κάποιοι πολίτες που έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει μεταβαίνουν εντός του καταστήματος και προσπαθούν να βγάλουν έξω τους τουρίστες – πελάτες.
Το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου που χειρίστηκε την υπόθεση, μετά από πληροφορίες που είχε και με τη συνδρομή του ΤΑΕ Ηρακλείου, έκαναν έρευνα στο σπίτι της αλλοδαπής, όπου συνελήφθη ο δράστης αλλά και η σύντροφός του. Επίσης, βρέθηκε και το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε.
Να σημειωθεί ότι ο 40χρονος και η αλλοδαπή φίλη του αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στην ανακρίτρια. Ο πρώτος αντιμετωπίζει δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και η 42χρονη αλλοδαπή για ηθική αυτουργία.