Μετωπική είναι η σύγκρουση του Δήμου Μαλεβιζίου με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ηρακλείου με φόντο τη δραματική υποστελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας. Χθες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας, καταγγέλλοντας τη δημοτική Αρχή για εμπαιγμό σε βάρος τους.
Οι ίδιοι κάνουν λόγο για εργασιακή εξουθένωση, αφού πολλές φορές καλούνται να εργαστούν έως και 14 μέρες συνεχόμενα μαζί με τα Σαββατοκύριακα χωρίς ρεπό, την ίδια στιγμή που δεν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις για πρόσληψη προσωπικού. Όπως καταγγέλλουν, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε καμία από τις δεσμεύσεις της δημοτικής Αρχής ούτε για τα ΜΑΠ ούτε για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του αμαξοστασίου, ούτε για τις υπερωρίες και το κυριότερο ούτε για την πρόσληψη προσωπικού, η οποία θα ανακούφιζε τους εργαζόμενους.
Σε έναν μεγάλο τουριστικό Δήμο όπως είναι το Μαλεβίζι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τον κακό προγραμματισμό της δημοτικής Αρχής που οδήγησε σε δυσχερή λειτουργία μια ύψιστης σημασίας για τη δημόσια υγεία και την έξωθεν εικόνα του Δήμου υπηρεσίας, εκτός αν είναι μεθοδευμένη με σκοπό την απαξίωση της και την με μαθηματική ακρίβεια ανάθεση σε ιδιωτικά συμφέροντα γιατί «δε βγαίνει η δουλειά».
Οι εργαζόμενοι διαβεβαιώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με κάθε τρόπο, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ταυτόχρονα να υπερασπίσουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της υπηρεσίας.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι, εκτός από το οξύτατο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, που όπως καταγγέλλουν παραμένει στην ουσία άλυτο, αναδεικνύουν μείζονα θέματα σε σχέση με τα απορριμματοφόρα, που όπως τονίζουν καταγράφουν συνεχώς βλάβες, ενώ κάποια από αυτά όπως υποστηρίζουν, είναι επικίνδυνα για να κινούνται στους δρόμους, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές.