Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθούσε να νοσηλεύεται μέχρι χθες στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου το 10χρονο αγοράκι, το οποίο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την φουρτουνιασμένη θάλασσα, στην παραλία των Γουρνών. Το παιδί διασωληνώθηκε, όμως προβληματίζει το γεγονός ότι έμεινε πολλή ώρα σε υποξία.
Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ συγγενείς, φίλοι και γνωστοί προσεύχονται και ελπίζουν το καλύτερο.
Η διάσωση και ανάσυρση του από τα πελώρια κύματα ήταν μία συγκινητική προσπάθεια πολλών ανθρώπων που προσέτρεξαν, αψηφώντας τον κίνδυνο.
Συγκλονιστική είναι η ανάρτηση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ, Σήφη Κορωνάκη, για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην παραλία των Γουρνών.
Λίγο μετά την ανάσυρση του παιδιού και τη διακομιδή του στο εφημερεύον νοσοκομείο, έγραψε: «Φίλες και φίλοι, πριν δύο ώρες, πνιγόταν ένα παιδάκι 10 ετών. Είχε 8 μποφόρ. Αψηφώντας τον κίνδυνο, βούτηξα. Κινδύνευσα να πνιγώ. Το έβγαλα το αγοράκι. Ήταν πνιγμένο, το παλέψαμε, μόλις το βγάλαμε στην αμμουδιά. Έβγαλε πολύ νερό από το στόμα. Ευτυχώς βρέθηκε γιατρός και του έδωσε το φιλί της ζωής. Μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ πέρασαν 20 λεπτά. Οι ελπίδες λιγοστές για να επανέλθει ο μικρός.
Κάναμε προσευχή στην Παναγία να βοηθήσει σήμερα που γιορτάζει. Το ΕΚΑΒ τού έδωσε τις πρώτες βοήθειες και έφυγαν για Βενιζέλειο. Πληροφορηθήκαμε από γιατρούς ότι επανήλθε η αναπνοή του. Μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Κάνω έκκληση στην Παναγία να το βοηθήσει, στους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους. Μη πηγαίνετε με 8 μποφόρ για μπάνιο. Ο Θεός και η Παναγία να βοηθήσουν…». Ο ίδιος μέσω της ανάρτησης του εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσοι βοήθησαν στη διάσωση του παιδιού!