Στην επανεκκίνηση της χρήσης των μίνι μπας, και της μετακίνησης των πολιτών χωρίς εισιτήριο από το λιμάνι στο ιστορικό κέντρο των προχωρά η Λότζια.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών με τα μίνι μπας εκτιμάται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον επόμενο μήνα που θα έχει ολοκληρωθεί όλη η γραφειοκρατική προετοιμασία που σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το όλο θέμα πρόκειται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα δρομολόγια με ακριβώς το ίδιο πλαίσιο και όρους που είχε λειτουργήσει και πριν από την καραντίνα της πανδημίας.
Ειδικότερα όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γιάννης Αναστασάκης, τα δρομολόγια θα ξεκινούν από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 11.00 το βράδυ, και θα έχουν δεκαπεντάλεπτη συχνότητα.
Το Σάββατο η ελεύθερη μετακίνηση θα γίνεται μέχρι τις 5.00 το απόγευμα. Ο ίδιος εξηγεί ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πρόκειται να τεθεί η οικονομική διαπραγμάτευση με το αστικό ΚΤΕΛ, η οποία θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη οικονομική συμφωνία.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα κοστολογείται στα 560 χιλ ευρώ για ένα χρόνο. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, μόλις εγκριθεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού θα προχωρήσει και η οικονομική διαπραγμάτευση με τον ΟΛΗ για τη χρήση των χώρων στάθμευσης που διαθέτει στο λιμάνι.
Από την πλευρά της δημοτικής Αρχής τονίζεται ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία που προέρχονται από τις μετρήσεις του ΚΤΕΛ δείχνουν ότι έχει παγιωθεί η μεταφορά 43.000 – 45.000 πολιτών το μήνα, και από τις δύο γραμμές που εκτελούνται. Θυμίζουμε ότι το κάθε λεωφορείο εκτελεί 32 δρομολόγια κάθε μέρα, και στο σύνολο τους και τα τέσσερα λεωφορεία εκτελούν 128 δρομολόγια.
Ωστόσο η λεγόμενη «μπλε γραμμή» όπως προκύπτει, απορροφά τα 2/3 της κίνησης των επιβατών που ξεκινούν από το Παγκρήτιο στάδιο σε σχέση με τη «κόκκινη» γραμμή που επιβιβάζει πολίτες από το λιμάνι.
Με τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής έχει διαφωνήσει πολιτικά ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Δημήτρης Βρύσαλης, τονίζοντας ότι το προφανές πρόβλημα της αστικής συγκοινωνίας στον Δήμο μας, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα σαν κίνηση και δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ που εκτελεί δύο συγκεκριμένα δρομολόγια, την ίδια ώρα που οι ανάγκες είναι πολύ πιο διευρυμένες…
Ο ίδιος κάνει λόγο για «εξαπάτηση των δημοτών» αφού με το επιχείρημα της «δωρεάν μεταφοράς» αποκρύπτεται το έμμεσο εισιτήριο που πληρώνει ο Ηρακλειώτης για να χρησιμοποιήσει τις δύο γραμμές.
Ο ίδιος μάλιστα διερωτάται: «Αλήθεια, τα πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία «Αστικό ΚΤΕΛ» από ποιανού την τσέπη θα πληρωθούν; Δεν είναι από «ιδίους πόρους», δηλαδή από τους Ηρακλειώτες αφού η κρατική χρηματοδότηση είναι στο μηδέν;».
Έρχεται και τρίτη γραμμή
Την ενεργοποίηση και μιας τρίτης λεωφορειακής γραμμής σχεδιάζει η Λότζια που πρόκειται να εντάξει στο σχέδιο της μια πράσινη γραμμή.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία μιας τρίτης λεωφορειακής γραμμής στην πόλη του Ηρακλείου, με τη χρήση δύο λεωφορείων μεσαίου μεγέθους ιδιοκτησίας κατά κυριότητα του ΚΤΕΛ Ηρακλείου και δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων μεσαίου (medi-) μεγέθους και μηδενικών ρύπων, τα οποία αποκλειστικά και μόνο ανήκουν κατά κυριότητα στον Δήμο Ηρακλείου και τα οποία θα χρησιμοποιούνται από το ΚΤΕΛ για την εκτέλεση της υπηρεσίας.
Η πλήρης διαδρομή αυτής της γραμμής θα έχει αφετηρία την Ερυθραίας, Θανάση Σκορδαλού, Λ. Κνωσού, Λ. Δημοκρατίας (μέχρι Καλαμά), Καποδιστρίου, Χρυσοστόμου, Έβανς, Πλ. Κορνάρου, Κυρίλλου Λουκάρεως – Αγίου Μηνά, Λ. Καλοκαιρινού, Λ. Πλαστήρα, Έβανς, Πλ. Κύπρου, Λ. Κνωσού, και επιστροφή στην αφετηρία.