«Καραμπινάτη» ληστεία, και όχι κλοπή, όπως είχε αναφερθεί τότε, ήταν τελικά η περίπτωση της «εισβολής» σε σπίτι ηλικιωμένης, στα Κουνουπιδιανά Χανίων, πριν λίγο καιρό. Αποκαλύφθηκε μάλιστα ότι οι δράστες έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού σε βάρος της 76χρονης, από την οποία απέσπασαν περίπου 1.000 ευρώ και κοσμήματα. Η ηλικιωμένη έζησε εφιαλτικές στιγμές μέσα στο σπίτι της.
Ως δράστες της ληστείας σε βάρος της γιαγιάς φέρονται τρεις Βούλγαροι, ηλικίας 34, 30 και 22 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Οι τρεις συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλες παραβατικές πράξεις και πιο συγκεκριμένα σε κλοπές τόσο σε σπίτια όσο και σε επιχειρήσεις. Όπως περιγράφεται, δεν έκαναν διακρίσεις στα κλοπιμαία. Έπαιρναν από τρόφιμα και ποτά μέχρι χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ.
Το υλικό από κάμερες ασφαλείας σε συνδυασμό με κάποιες μαρτυρίες φέρεται να βοήθησαν στο προανακριτικό έργο των αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων.
Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται μεταξύ άλλων: Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, κατά το χρονικό διάστημα από την 16.12.2022 έως και 02.01.2023 είχαν διαπράξει μια ληστεία σε οικία και τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε οικία και επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, επαγγελματικούς εξοπλισμούς, είδη τροφίμων και οινοπνευματωδών ποτών συνολικής χρηματικής αξίας 7.700 ευρώ.
Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των αλλοδαπών και σε Ι.Χ.Ε. οχήματά τους, κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγητικό όπλο, 2 μαχαίρια, 11 φυσίγγια, πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικών, τιμαλφών και διάφορων αντικείμενων, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε να και αποδόθηκε στους παθόντες».