ετοιμόρροπα κτήρια

Τα 150 αριθμούν τα κτίσματα που εμφανίζουν προβλήματα ετοιμορροπίας στον δήμο Μαλεβιζίου, σύμφωνα με τη σχετική λίστα που έχει ήδη αποσταλεί  στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η όλη διαδικασία της καταγραφής ξεκίνησε  με τη συνεργασία των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα κατέγραφαν τα επικίνδυνα κτίσματα και αυτά που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, σε αυτή τη φάση μια τριμελής επιτροπή πρωτοβάθμιου ελέγχου της Τεχνικής Υπηρεσίας προχωρά στη διενέργεια αυτοψίας στα επικίνδυνα κτήρια

. Η διαδικασία έπεται προγενέστερης αυτοψίας των κτηρίων από την πρωτοβάθμια Επιτροπή και στη συνέχεια από τη δευτεροβάθμια επιτροπή, στην οποία συμμετέχει και μηχανικός του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Η πρωτοβάθμια επιτροπή αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τις αυτοψίες μέσα στις επόμενες είκοσι ημέρες.

Αυτό το οποίο διαβεβαιώνει η δημοτική Αρχή με σχετική ανακοίνωσή της είναι ότι το όλο θέμα έχει τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα και για τον σκοπό αυτό ο Δήμος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το ΤΕΕ, αλλά και τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας τόνισε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς τη συντονισμένη επιχείρηση καταγραφής των ετοιμόρροπων κτισμάτων σε όλη την έκταση του δήμου. Παρά τα δεσμά της γραφειοκρατίας στο Μαλεβίζι, προχωράμε σε σταθερά βήματα και απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών. Ολοκληρώσαμε την καταγραφή και ευχαριστώ θερμά τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων και τους ιδιοκτήτες για τη συνδρομή τους.

Η Τεχνική μας Υπηρεσία έχει ήδη περάσει στη διαδικασία της αξιολόγησης με επιτόπιους ελέγχους στα κτήρια. Το επόμενο διάστημα ξεκινά και η διαδικασία με τη συνδρομή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,  προκειμένου να  υπάρξει αξιολόγηση και σε σχέση με το ποια είναι επικινδύνως ετοιμόρροπα και για ποια υπάρχει προτεραιότητα άμεσης παρέμβασης. Βρισκόμαστε εν αναμονή των θεσμικών παρεμβάσεων που δρομολογεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για να μπορέσουμε να λύσουμε ένα διαχρονικό πρόβλημα με ό,τι ιδιαιτερότητες αλλά και επικινδυνότητες κουβαλάει».