e-banking

Απτόητα συνεχίζουν τη δράση τους τα «αρπακτικά» του διαδικτύου που σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνουν να αποσπούν τεράστια χρηματικά ποσά από ξενοδόχους, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς, φαρμακοποιούς κλπ.

Χθες έγινε γνωστή μία ακόμα περίπτωση κατά την οποία ο 65χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Χερσόνησο φέρεται να γλίτωσε τα χειρότερα και το… έμφραγμα την τελευταία στιγμή. Στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού οι δράστες κατάφεραν να «διεισδύσουν» στους τραπεζικούς λογαριασμούς του και να κάνουν «πάρτι». Όμως ήταν άπληστοι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τα πάντα.

Αρχικώς, έγινε γνωστό ότι οι δράστες κατάφεραν  να αποσπάσουν το ποσό των 85.000 ευρώ αφού μέσω ενός link στο οποίο  ζητούσαν να μπει ο 65χρονος δήθεν για να επιβεβαιώσει ότι είχαν κατατεθεί τα χρήματα προπληρωμής των καυσίμων, εξασφάλισαν πρόσβαση στο δικό του e-banking.

Στην πορεία όμως αναφέρθηκε ότι τελικά τα χρήματα δεν «έφυγαν» προς τους λογαριασμούς των δραστών και μπλοκαρίστηκαν από την τράπεζα.