Ο τραυματίας δέχθηκε τα σκάγια στην κοιλιά
Ο τραυματίας δέχθηκε τα σκάγια στην κοιλιά

Σε τραγωδία λίγο έλειψε να εξελιχθεί το κυνήγι, προχθες το πρωί, δύο συγγενών στο χωριό Πανόραμα του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Τα δύο ξαδέρφια ηλικίας 73 ετών και 63 ετών είχαν πάει σε σημείο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, γνώριζαν τα κατατόπια για να κυνηγήσουν. Υπό συνθήκες που διερευνά η αστυνομία, ο μεγαλύτερος σε ηλικία συγγενής πυροβόλησε και τραυμάτισε, κατά λάθος σύμφωνα με τις Αρχές, τον 63χρονο. Τα σκάγια του κυνηγετικού όπλου τον έπληξαν στην κοιλιά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο η ζωή του. Ο 73χρονος, ο οποίος συνελήφθη αντιμετωπίζει κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για το νόμο περί όπλων.

Από την έρευνα και την αυτοψία που έκαναν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι το κακό έγινε λόγω της λάθος θέσης που βρίσκονταν οι κυνηγοί αλλά και εξαιτίας του… λαγού.

Όπως περιγράφετε οι δύο άνδρες βρίσκονταν σε απόσταση 20 μέτρων ο ένας από τον άλλο, «αλλά δεν ήταν σε ορθή γωνία, ώστε η διασπορά από τα σκάγια να μην πλήξει τον 63χρονο. Μάλιστα, κάποια στιγμή ο λαγός κινήθηκε προς το μέρος του 63χρονου, χωρίς ο 73χρονος να έχει αντιληφθεί, λόγω και της θαμνώδους περιοχής ότι εκεί κοντά ήταν το μετέπειτα θύμα. Ρόλο έπαιξε και μια ελιά που εμπόδιζε την ορατότητα και το κακό δεν άργησε να γίνει» σχολίασε αρμόδια πηγή.

Ο 73χρονος μόλις αντιλήφθηκε ότι άθελά του τραυμάτισε τον συγγενή του, παρά το σοκ του, έδρασε αστραπιαία σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν. Με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής κι από εκεί με ασθενοφόρο στο εφημερεύων νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία ενημερώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου.