συνεργασία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου -Λασιθίου “κρητικό μπακάλικο”

Ακόμα περισσότερο ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου -Λασιθίου, με στόχο την προβολή και την ανάδειξη της κρητικής γαστρονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τζεδάκη, του προέδρου του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης Μανόλη Χαχλιούτη, η πιστοποίηση καλαίσθητου χώρου με το σήμα «κρητικό μπακάλικο» όπου εκατομμύρια επιβάτες Έλληνες και ξένοι, σε ετήσια βάση θα μπορούν να αγοράζουν κρητικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, βότανα, μέλι, παξιμάδια κ.α. που φέρουν το σήμα «Κρήτη».

Υπενθυμίζεται ότι εδώ κι ένα χρόνο περίπου έχει πιστοποιηθεί το εστιατόριο “Αθηνά” του ΚΤΕΛ, που βρίσκεται στον επιβατικό σταθμό, με το σήμα “κρητική κουζίνα” όπου  καθημερινά προετοιμάζεται και προσφέρεται με φρέσκα τοπικά προϊόντα, ένα διαφορετικό μενού με κρητικές συνταγές. Μάλιστα ο επισκέπτης μπορεί  να γευτεί εξαιρετικά πιάτα της κρητικής κουζίνας. Επίσης έχει πιστοποιηθεί η καφετέρια του υπεραστικού σταθμού με το σήμα “κρητικό δεκατιανό” όπου προσφέρονται σάντουιτς με παραδοσιακά τυριά και αλλαντικά.

««Ευχαριστώ ιδιαίτερα τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου για αυτή την εποικοδομητική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική μας Σύμπραξη, με στόχο την πιστοποίηση και διάθεση των κρητικών μας προϊόντων» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στο τομέα Μεταφορών- Επικοινωνιών και σε θέματα Αγροδιατροφικής Σταύρος Τζεδάκης, πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης είπε: «Συνεχίζεται η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ και τον γενικό διευθυντή κι όλους όσοι συντέλεσαν σε αυτή την προσπάθεια. Επίσης τον περιφερειάρχη Κρήτης που στηρίζει κάθε προσπάθεια της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

Στόχος και των δύο πλευρών είναι να δούμε πώς μπορούμε να προωθήσουμε τα άριστα τοπικά μας προϊόντα και την κρητική διατροφή, να δώσουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες του νησιού μας να δοκιμάσουν τα τοπικά μας προϊόντα και να καταλάβουν τη μοναδική τους γεύση και τη διατροφική τους αξία».

Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου Μανόλης Χαχλιούτης ανέφερε: «Σκοπός της εταιρείας μας είναι να αναδείξουμε την τοπική διατροφή, την κρητική κουζίνα, τα κρητικά μας προϊόντα. Έχουμε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και από κοινού στοχεύουμε στη μεγαλύτερη προβολή των κρητικών προϊόντων, της κρητικής διατροφής μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ».

Ο γενικός διευθυντής του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Γιώργος Χαλεπάκης ανέφερε: «Σκοπός όλης αυτής προσπάθειας είναι να προάγουμε τα κρητικά μας προϊόντα, από τα καλύτερα στον κόσμο, όπως και την κρητική μας διατροφή. Ετησίως 3 με 4 εκατομμύρια επιβάτες που ταξιδεύουν με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, κυρίως τουρίστες, θα βλέπουν αυτά τα προϊόντα, θα τα γεύονται ενώ θα έχουν τη δυνατότητα και να τα αγοράζουν».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης και ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησαν τη διοίκηση του ΚΤΕΛ που έδωσε τη δυνατότητα να τοποθετηθούν περιμετρικά του υπεραστικού σταθμού ταμπλό και αφίσες που προβάλλουν δωρεάν τα κρητικά προϊόντα και την κρητική διατροφή.