Η πιστοποίηση των εστιατορίων της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., με το σήμα «κρητική κουζίνα»

Η πιστοποίηση των εστιατορίων της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., με το σήμα «κρητική κουζίνα», αποτελεί μια νέα σημαντική συνεργασία μεταξύ της εταιρείας και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

Οι δύο φορείς εγκαινιάζουν μια νέα εποχή στη γαστρονομική φιλοσοφία των καταστημάτων εστίασης της εταιρείας, αρχής γενομένης από το «Μαρίνα», ενώ θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα καταστήματα εστίασης της Δημοτικής Επιχείρησης.

Στο πνεύμα «ισχύς εν τη ενώσει» για την προώθηση της κρητικής γαστρονομίας, συναντήθηκαν στο Μαρίνα, εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σταύρος Τζεδάκης, η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και υπεύθυνος Επιχειρηματικού Τομέα, Νίκος Μπουνάκης.

Το σήμα «κρητική κουζίνα», όπως είπαν, αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των χώρων μαζικής εστίασης και επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα της Κρήτης, που στόχο έχει την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, με την παράλληλη ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού.

Τα εστιατόρια κι οι χώροι μαζικής εστίασης αξιολογούνται και εντάσσονται στο σύστημα αυτό, με κριτήριο την επιλογή και  κατανάλωση – ως επί το πλείστον – ντόπιων και πιστοποιημένων με το σήμα «Κρήτη» προϊόντων, ως πρώτες ύλες για την δημιουργία ενός μενού πλούσιου σε κρητικές γεύσεις.

Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος Δ.Σ., Σταύρος Τζεδάκης επεσήμανε: «Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., ενώνουν δυνάμεις με στόχο, να αναδείξουν την Κρητική Διατροφή και να προωθήσουν τα τοπικά μας προϊόντα. Είμαστε σήμερα εδώ, ξεκινώντας από το «Μαρίνα», να πιστοποιήσουμε τα εστιατόρια της ΔΕΠΑΝΑΛ, του Δήμου Ηρακλείου με το σήμα «κρητική κουζίνα».

Η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη σε δήλωσή της τόνισε: «Στη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., υλοποιούμε έναν φιλόδοξο αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό σχεδιασμό, με στόχο τη στήριξη των τοπικών παραγωγών και της τοπικής οικονομίας, την προώθηση των προϊόντων του τόπου μας και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Κρητικής διατροφής».

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., αρμόδιος για θέματα επιχειρηματικού τομέα Νίκος Μπουνάκης σε δήλωσή του τόνισε: «Στον τόπο μας, η επιχειρηματικότητα στον χώρο της εστίασης έχει ένα εξαιρετικά ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: Την Κρητική διατροφή».