Κρητικές παραδοσιακές συνταγές από την Μινωική εποχή και το νέο σήμα «Κρητικές γεύσεις» για την περαιτέρω ανάδειξη της κρητικής διατροφής σε όσο το δυνατόν περισσότερα ξενοδοχεία της Κρήτης, παρουσίασε σε εσπερίδα η Αγροδιατροφική σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, παρόντος του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, των φορέων του τουρισμού, ενώσεων ξενοδόχων της Κρήτης, του Παγκρήτιου συλλόγου Δ/ντων ξενοδοχείων, της λέσχης αρχιμαγείρων του νησιού, της Δ/νσης τουρισμού της Περιφέρειας, του Δ.Σ της Αγροδιατροφικής κ.α
Η εκδήλωση έγινε με επιτυχία σε αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «Μέγαρο» και όπως αναφέρθηκε από όλους, τον περιφερειάρχη, τον πρόεδρο της Αγροδιατροφικής σύμπραξης, τους εκπροσώπους των φορέων, κοινός στόχος είναι: «η ενίσχυση της διασύνδεσης των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα με τις τουριστικές επιχειρήσεις και η προώθηση των Κρητικών προϊόντων προς όφελος της τοπικής οικονομίας.
Η ανάδειξη της κρητικής διατροφής με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση προς τους επισκέπτες μας που θα δώσει υπεραξία στο τουριστικό προϊόν».
Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη και η αρμόδια Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διευθυντών ξενοδοχείων, τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, εργάστηκαν από κοινού για ένα σήμα, το οποίο θα «αναδεικνύει τη γωνιά» του μπουφέ του κεντρικού εστιατορίου των all inclusive ξενοδοχείων, με τοπικές συνταγές, παρασκευασμένες με κρητικές πρώτες ύλες.
Οι «κρητικές γεύσεις» στο μπουφέ των τουριστικών καταλυμάτων, θα δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη – πελάτη να βιώσει μία γαστρονομική εμπειρία τοπικών γεύσεων στο πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό προσφερόμενο γεύμα, δοκιμάζοντας συνταγές, φτιαγμένες με προϊόντα τοπικών παραγωγών, μοναδικές σε γεύση και διατροφική αξία. Με τον τρόπο αυτό όλοι ανεξαιρέτως οι πελάτες ενός ξενοδοχείου, μπορούν να γνωρίσουν και να γευτούν τη γαστρονομική παράδοση του τόπου μας και τα ποιοτικά προϊόντα του».
Στον χαιρετισμό του στην εσπερίδα, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής σύμπραξης – περιφερειακός σύμβουλος Σταύρος Τζεδάκης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την στήριξη και όλους τους παριστάμενους φορείς για τη συνεργασία της οργανωμένης προσπάθειας για την έμπρακτη διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό μέσω της γαστρονομίας των Κρητικών γεύσεων.
Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του, τόνισε ότι, είναι μια στοχευμένη προσπάθεια της Αγροδιατροφικής σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης για την περαιτέρω ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, τα οποία είναι ικανά να καταστήσουν την Κρήτη, ποιοτικό γαστρονομικό προορισμό. Είναι ανάγκη, πρόσθεσε ο κ Αρναουτάκης, να στηριχθεί η προσπάθεια της Αγροδιατροφικής και των φορέων, από όλες τις επιχειρήσεις -τα ξενοδοχεία, να γίνει με επιτυχία η διασύνδεση του Πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, προς όφελος του νησιού και της οικονομίας του.