Κομπίνα Μηχανολογικού: Τέσσερις στο εδώλιο στις 15 Απριλίου

Στις 15 Απριλίου αναμένεται να εκδικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση για την κομπίνα που φέρεται να είχε στηθεί στο Μηχανολογικό από γραφείο διεκπεραίωσης με επίκεντρο τις μεταβιβάσεις οχημάτων. Το μέγεθος της απάτης που είχε να κάνει κυρίως με την παραποίηση των αποδείξεων για την πληρωμή των απαιτούμενων παράβολων υπερβαίνει τις 800.000 ευρώ.

Ως γνωστόν η υπόθεση έχει ήδη δρομολογηθεί  δικαστικώς για δύο αδέρφια που λειτουργούσαν μαζί με τον πατέρα τους το γραφείο διεκπεραίωσης καθώς τελικά στην περίπτωση τους ενεργοποιήθηκε η διαδικασία της  ποινικής διαπραγμάτευσης και τον Φεβρουάριο του 2023 το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης έξι ετών, επικυρώνοντας την εισαγγελική πρόταση.

Όπως έχει γράψει η «Πατρίς», στο πλαίσιο της ποινικής διαπραγμάτευσης  οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών μέρος του ποσού (ήτοι 200.000 ευρώ), όπως φέρεται να τους ζητήθηκε από την εισαγγελική Αρχή ως ένδειξη έμπρακτης μεταμέλειας.

Στις 15 Απριλίου, δηλαδή σε λίγες ημέρες, θα εκδικαστεί η υπόθεση για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα, δηλαδή τον πατέρα των δύο αδερφών και τρείς ακόμα κατηγορούμενους, μία γυναίκα και δύο άνδρες. Οι κατηγορίες είναι για συνέργεια σε απάτη σε βάρος του δημοσίου, για συνέργεια σε πλαστογραφία και για παράβαση καθήκοντος. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας είχε απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.