Κλειστό για έξι μέρες το αεροδρόμιο Ηρακλείου!

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», αναστέλλονται από σήμερα19 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Απριλίου, λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης σε ένα τμήμα περίπου 700 -800 μέτρων του κυρίως διαδρόμου.

Οι εργασίες σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργος Πλιάκας, θα γίνουν στο μεσαίο κομμάτι του διαδρόμου. Ο ίδιος επισήμανε ότι με αυτή την ασφαλτόστρωση και όσες έχουν προηγηθεί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» τα προηγούμενα χρόνια, ουσιαστικά θα υπάρχει ένας καινούργιος ασφαλτοτάπητας στο μισό τουλάχιστον τμήμα του διαδρόμου.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια των πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια Χανίων και Σητείας, όπως διευκρίνισε ενώ σημείωσε ότι η επιλογή αυτού του διαστήματος για τις εργασίες δεν ήταν τυχαία, αφού πρόκειται για την εβδομάδα με τη μικρότερη επιβατική κίνηση όλου του χρόνου.

«Έχουν γίνει κι άλλα έργα εκσυγχρονισμού στο αεροδρόμιο» είπε ο αερολιμενάρχης, διευκρινίζοντας ότι αυτά συνδέονται τόσο με τις κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, όσο και τα καινούργια λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους επιβάτες προς τα αεροπλάνα.«Αν σκεφτούμε ότι είναι ένα αεροδρόμιο το οποίο έχει ημερομηνία λήξης λειτουργίας, νομίζω ότι και αυτά που κάνουμε είναι αρκετά σημαντικά βήματα, για να μπορέσουμε να εξυπηρετούμε καλύτερα τους επιβάτες, μέχρι να πάμε στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι, όπου θα τους εξυπηρετούμε πολύ καλύτερα» επισήμανε ο κ. Πλιάκας.