Ζητούν “λουκέτο” σε όλο τον Μυλοπόταμο
Καθημερινά αυξάνονται τα λουκέτα στα τμήματα αλλά και σε ολόκληρες σχολικές μονάδες της Κρήτης.
Αυτή τη στιγμή, σε πλήρη αναστολή λειτουργίας είναι το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και το Γυμνάσιο Ανωγείων. Κλειστά τμήματα έχουμε στα 2ο Δημοτικό σχολείο Κισσάμου, Δημοτικό σχολείο Πρίνες, Δημοτικό σχολείο Άδελε, Δημοτικό σχολείο Σταυρωμένου, Λύκειο Πανόρμου, Γυμνάσιο και Λύκειο Περάματος, Δημοτικό σχολείο Λιβαδιών, Νηπιαγωγείο Ανωγείων, Δημοτικό σχολείο Ανωγείων, Λύκειο Ανωγείων, 4ο Λύκειο Ηρακλείου, 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 76ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, 70ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, Δημοτικό σχολείο Αγίων Παρασκιών, Γυμνάσιο Μελεσών, Δημοτικό Χερσονήσου, Γυμνάσιο Χερσονήσου, 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 37ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου και Λύκειο Τζερμιάδων.
Ζητούν να μπει “λουκέτο” στα σχολεία
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσος Κλάδος, έχοντας την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινου, ζήτησε την παύση της δια ζώσης εκπαίδευσης στα σχολεία της περιοχής λόγω της μεγάλης διασποράς του covid -19 στις τοπικές μαθητικές κοινότητες.
Η σχετική επιστολή του, την οποία απέστειλε στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλη Καρτσωνάκη, τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης Λάμπρο Καρβούνη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης Γιάννη Γαζανό έχει ως εξής:
“Τις τελευταίες ημέρες οι σχολικές κοινότητες και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης στον Δήμο Μυλοποτάμου έχει αναστατωθεί λόγω των κρουσμάτων covid – 19 σε μαθητές των σχολείων της περιοχής.
Εκτός από τους μαθητές που έχουν μπει σε καραντίνα για την αντιμετώπιση της ασθένειας τους, εκατοντάδες είναι πλέον οι μαθητές που βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα λόγω των κλειστών τμημάτων αλλά και λόγω της μεταφοράς των περισσοτέρων παιδιών με λεωφορείο από τα χωριά τους προς τα σχολεία.
Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των σχολείων υπολειτουργεί καθώς οι γονείς, αγωνιώντας για την διασπορά της πανδημίας, δεν στέλνουν τα παιδιά για μάθημα με δική τους ευθύνη.
Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι να γινόμαστε δέκτες της αγωνίας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, που ζητούν την προσωρινή παύση των δια ζώσης μαθημάτων και την επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για ένα χρονικό διάστημα, το οποίο θα χρειαστεί για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας. Γνώμη μας είναι, ότι το αίτημα αυτό είναι λογικό και είναι δίκαιο. Πέρα των όποιων μειονεκτημάτων παρουσιάζει το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, σε κάθε περίπτωση είναι απολύτως ασφαλές για την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.
Ως εκ τούτου, παρακαλούμε, όπως αρμοδίως μεταφέρετε το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Μυλοποτάμου προς το Υπουργείο Παιδείας για κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Μυλοποτάμου για τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες με εφαρμογή του συστήματος τηλεκπαίδευσης.
Στο διάστημα αυτό, θα προβούμε και εμείς από την πλευρά μας σε νέες διαδικασίες γενικής καθαριότητας και απολύμανσης των σχολικών μονάδων του δήμου μας, ώστε, οι μαθητές να επιστρέψουν με ασφάλεια στις τάξεις τους. Παρακαλούμε, όπως εξετάσετε το δίκαιο αίτημα μας και προβείτε στις δικές σας ενέργειες».