Κίσσαμος – Τρομοκρατία, εκβιασμοί, όπλα: Απολογούνται τα μέλη των τεσσάρων οικογενειών

Το κατώφλι του ανακριτή Χανίων πέρασαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου τα μέλη των τεσσάρων οικογενειών από την Κίσσαμο που σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία εκβίαζαν, τρομοκρατούσαν και λυμαίνονταν την περιοχή με τους κατοίκους να ζητούν την βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα θα απολογηθούν οι 7 από τους συνολικά 16 συλληφθέντες.

Ένας 24χρονος απολογήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Οι υπόλοιποι εκ των συλληφθέντων θα απολογηθούν το πρωί της Κυριακής.

Ο εισαγγελέας Χανίων τους έχει ασκήσει ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, πρόκληση σωματικών βλαβών, κλοπή, ληστεία φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω συμμορία δρούσε από το 2019 σε περιοχές των δήμων Κισσάμου, Σελίνου-Κανδάνου και Πλατανιά όπου τρομοκρατούσαν τους κατοίκους της περιοχής, τους ανάγκαζαν να πουλούν τις περιουσίες τους σε εξευτελιστικές τιμές και όσοι δεν υπέκυπταν στους εκβιασμούς τους, τους ξυλοφόρτωναν σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν συμπεριληφθεί στον ογκωδέστατο φάκελο ο οποίος έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπολογιζόμενη οικονομική ζημιά που είχαν προκαλέσει υπερβαίνει το ποσό των 1.565.000 ευρώ.