Κινητοποίηση σήμερα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ από τους Αγροτικούς Συλλόγους Αστερουσίων και Ηρακλείου.
Κινητοποίηση σήμερα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ από τους Αγροτικούς Συλλόγους Αστερουσίων και Ηρακλείου.

Κινητοποίηση μπροστά από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιούν σήμερα οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων και Ηρακλείου, οι οποίοι και πρόσκεινται στο Κ.Κ.Ε. προκειμένου να καταγγείλουν τις περικοπές της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στη βασική ενίσχυση.

«Το προηγούμενο διάστημα όλοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είδαμε να πιστώνεται στους λογαριασμούς μας η πετσοκομμένη προκαταβολή (70%) της Βασικής Ενίσχυσης η οποία από 657 εκατομμύρια ευρώ που ήταν πέρυσι φέτος έπεσε στα 488 εκατομμύρια» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των αγροτών και προστίθεται:

«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν τρώνε κουτόχορτο. Η κυβέρνηση το γνώριζε και προεκλογικά και ας τηρούσε σιγή ιχθύος ότι οι απώλειες δεν θα αντισταθμιστούν από τις υπόλοιπες άμεσες ενισχύσεις της νέας ΚΑΠ, όπως τα “οικολογικά προγράμματα”, η “αναδιανεμητική ενίσχυση”, οι “συνδεδεμένες”.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες διεκδικούν:

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευτεί στον ουρανό! Μείωση του ενεργειακού κόστους που έχει ανεβάσει στα ύψη την τιμή του αρδευτικού νερού.