Υπόμνημα στην Εισαγγελία Ηρακλείου κατέθεσαν κάτοικοι του κέντρου που βρίσκονται κοντά στην οδό Ρόδων. Διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη, όπως λένε, τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ρόδων 7, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και σε απόσταση αναπνοής από σχολεία και γηροκομείο.
«Ζητούμε την άμεση αφαίρεση αυτής για να προστατεύσουμε την υγεία μας και ειδικά των παιδιών μας και σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για αυτό», τονίζουν, στο υπόμνημά τους.
Σε ανακοίνωσή της, η κάτοικος της περιοχής, κ. Ρένα Γιατράκη, τονίζει πως «η τεχνολογία καλώς η κακώς έχει γίνει για όλους μας ένας μανδύας που έχει μπει στη ζωή μας σαν φασκιά και μας έχει τυλίξει ασφυχτικά, με τα θετικά και τα αρνητικά της.
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας φυτρώνουν σαν μανιτάρια,για να αποκτούν καλύτερο σήμα και να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους όπως αυτοί κρίνουν. Αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε συνεχώς να πληθαίνουν οι πομποί στις ταράτσες των σπιτιών και να ξεπερνούν σε αριθμό και αυτές ακόμα τις υπάρχουσες απλές κεραίες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.
Όλα όμως αυτά έχουν και κάποιο κόστος στη ζωή μας σε θέμα υγείας!
Οι άδειες πρέπει να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές που πρέπει να ακολουθούνται και με αυστηρά κριτήρια τοποθέτησης».
Στην οδό Ρόδων 7 στο κέντρο του Ηρακλείου στη γειτονιά της και σε απόσταση αναπνοής από σχολεία και γηροκομείο, στις 10 Μαρτίου τοποθετήθηκε μια τεράστια κεραία κινητής τηλεφωνίας , τα στοιχεία της οποίας έχουν στην κατοχή τους οι κάτοικοι, περίπου 15 μέτρα ύψος σε μορφή μεταλλικής καπνοδόχου, καμουφλαρισμένη, στην ταράτσα της πολυκατοικίας με το προαναφερόμενο νούμερο.
«Το δε γερανοφόρο όχημα πολλών μεγατόνων που την τοποθέτησε, λόγω του βάρους του, έκανε ζημιά στο οδόστρωμα το ήδη ταλαιπωρημένο, με αποτέλεσμα να σπάσουν οι σωλήνες παροχής ύδρευσης. Είναι ενήμερες οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Σας αναφέρω ότι στα 5 μ. απέναντι βρίσκεται το 15ο Νηπιαγωγείο και ακριβώς δίπλα το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι. Στα 77 μ. βρίσκεται το 24ο και 31ο Δημοτικό Σχολείο .
Στα 59 μέτρα βρίσκεται το γηροκομείο ΗΡΑ και απέναντι το Σύγχρονο Ωδείο, στα 163 μ. το 3ο Λύκειο και στα 90 μέτρα το 36ο Νηπιαγωγείο. Μεγάλη απορία πραγματικά σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ποιος ανεύθυνος τόλμησε να δώσει άδεια και με τι κριτήρια;
Φυσικά έχουμε ξεκινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να απομακρυνθεί αυτό το έκτρωμα θανάτου από τα σπίτια μας.
Δεν μας έφτανε ο κοροναϊός, έχουμε τώρα να αντιμετωπίσουμε και τις ανεξέλεγκτες ακτινοβολίες αλλά εκεί χρειάζεται πέρα από το Υπουργείο Υγείας το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», σημειώνει η κ. Γιατράκη.