Χειρόφρενο τράβηξαν από προχθές το βράδυ οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου διεκδικώντας αναδρομικά από το 2012, τα χρήματα για το γάλα που ισχύει για όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπλοκάρει η διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς τα απορριμματοφόρα δεν βγαίνουν στους δρόμους κι έτσι η συγκέντρωση απορριμμάτων γίνεται εντελώς εστιασμένα μόνο με προσωπικό ασφαλείας, σε συγκεκριμένα σημεία όπου συντρέχουν λόγοι δημόσιας υγιεινής.
Η κινητοποίηση των εργαζομένων στην Καθαριότητα έχει ως κεντρικό αίτημα την πληρωμή των αναδρομικών τους από το 2012, τα χρήματα για το γάλα που ισχύει για όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο- όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους- κι επειδή από τότε δεν το πήραν σε είδος, τώρα διεκδικούν την αξία του σε χρήμα.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι ζητούν τα χρήματα για τα μέσα ατομικής υγιεινής τα οποία σημειώνουν ότι αναγκάστηκαν και τα κάλυψαν με δαπάνες που έβγαλαν από την τσέπη τους. Χθες αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τους αντιδημάρχους κ. Βαρδαβά, Καραντινό, Μαμουλάκη, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί το πρόβλημα και να δρομολογηθεί λύση.
Από την πλευρά της, η δημοτική Αρχή επισημαίνει ότι το 2017 αναγνώρισε τα δυο έτη που για διάφορους λόγους οι εργαζομένοι δεν πήραν Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και γάλα και συγκεκριμένα το 2013 και το 2017. Μάλιστα εγκρίθηκε ομόφωνα και η σχετική εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη συνεργασία του συλλόγου εργαζομένων. Ωστόσο το πρόβλημα που έχει ανακύψει αφορά στο ένταλμα πληρωμής για τις αποφάσεις του 2014 για τα χρήματα των Μέσων Ατομικής Προστασίας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.
Στη Λότζια ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι το ζήτημα το οποίο έχει ανακύψει σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι πολιτικό αλλά καθαρά λογιστικό. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζουν ότι δεν πρέπει οι αποφάσεις αυτές για κινητοποιήσεις να γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για την καθαριότητα της πόλης και σημειώνουν την ανάγκη να βρεθεί λύση μεταξύ των δύο πλευρών, το συντομότερο δυνατό.