Υπέκυψε στα βαριά τραύματά του ο 43χρονος κωφάλαλος πλανόδιος πωλητής που παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε από διερχόμενο τζιπ στην περιοχή της Αμμουδάρας. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, η μάχη για τον άτυχο βιοπαλαιστή ήταν άνιση.
Όπως έχει γράψει η «Π» αστυνομικοί του Α.Τ. Περιφέρειας κατάφεραν να εντοπίσουν τον οδηγό του τζιπ, έναν Ελβετό, ο οποίος αμέσως μετά το τροχαίο, πάρκαρε το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι του και έπεσε για ύπνο καθώς φέρεται να ήταν υπό την επήρεια μέθης. Στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι δεν αντιλήφθηκε καν ότι είχε χτυπήσει άνθρωπο. Ένας αυτόπτης μάρτυρας και το υλικό από κάμερα ασφαλείας βοήθησαν τους αστυνομικούς να φθάσουν γρήγορα στην ταυτότητα του οδηγού, ο οποίος περιγράφεται ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και έκανε 8άρια.
Τον δικό του αγώνα εξακολουθεί να δίνει όμως και ο 54χρονος συμπολίτης μας, ο οποίος μέσα στις γιορτές τραυματίστηκε και εγκαταλείφθηκε από διερχόμενο όχημα, στη λεωφόρο Κνωσού, με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό στο πόδι και να δώσει πραγματική μάχη για τη ζωή του. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δρομολογού-νταν η μεταφορά του σε Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης.
Για την περίπτωσή του η Τροχαία κατάφερε να εντοπίσει τον οδηγό του ασημί Golf μετά από μία τιτάνια έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και από πολίτες. Όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός ήταν ένας 39χρονος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τρομοκρατήθηκε καθώς έχει καταδικαστεί για ποινική υπόθεση με αναστολή.
Συνάνθρωποί μας στην Κρήτη και σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν χάσει τις ζωές τους ή ταλαιπωρούνται από βαρύτατους τραυματισμούς μετά από εγκαταλείψεις. Αφέθηκαν αιμόφυρτοι στην άσφαλτο στο έλεος του Θεού. Κάποιοι δεν τα κατάφεραν, άλλοι δοκιμάστηκαν και εξακολουθούν να δοκιμάζονται.
Με αφορμή και το τελευταίο τροχαίο με θύμα τον 43χρονο ο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο σημείο όπου ο άτυχος βιοπαλαιστής έχασε τη ζωή του.
Τα μέλη του συλλόγου που είναι πανελλαδικός απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η αμνηστία που παρέχεται στους «δράστες» τέτοιων περιστατικών μέσω του άρθρου 43 του ΚΟΚ.
«Σαν πολίτες που ζουν σ’ αυτό τον τόπο όπου καθημερνά ανθρώπινες ζωές χάνονται στον δρόμο, όπου Πολιτεία και κοινωνία θεωρούν την γενοκτονία στο οδικό δίκτυο φυσικό φαινόμενο, να φωνάξουμε:
– Κανένας θάνατος στον δρόμο δεν είναι αποδεκτός!
– Τα τροχαία εγκλήματα δεν είναι πλημμελήματα!
– Να καταργηθεί το άρθρο 43 του ΚΟΚ!
– Όχι προστασία στους τραμπούκους του οδικού δικτύου!
Ο «SOS Τροχαία Εγκλήματα» καλεί τις κοινωνικές οργανώσεις και συλλογικότητες, κάθε ενεργό πολίτη να δραστηριοποιηθεί και να συμμετάσχει σ’ αυτή την κινητοποίηση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με στοιχεία του συλλόγου από τον Αύγουστο του 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2018 δεκάδες είναι τα θύματα που εγκαταλείφθηκαν στην άσφαλτο. Όπως αναφέρεται 265 μέλη οικογενειών θυμάτων προσέφυγαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας να καταργηθεί το επίμαχο άρθρο, όμως δεν υπήρξε καμία απάντηση στο αίτημά τους.
Στα περιστατικά που παρουσιάζονται ανά την Ελλάδα ο σύλλογος συγκαταλέγει και κάποια που σημειώθηκαν στην Κρήτη. Μεταξύ αυτών η περίπτωση 47χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα και εγκαταλείφθηκε ενώ περπατούσε στον δρόμο του Τυμπακίου. Ο άτυχος άνδρας είχε χάσει λίγο καιρό πριν τη σύζυγό του.
Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Ακόμα γίνεται αναφορά και στην περίπτωση του 57χρονου ποδηλάτη, πατέρα πέντε παιδιών, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα και εγκαταλείφθηκε στα Χανιά, τον Μάιο του 2018.