ράμπας ΑμΕΑ

Στην κατασκευή και την βελτίωση 273 ραμπών ΑμεΑ, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο σύμβασης που υπέγραψε χθες ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Πρόκειται για ένα έργο που αφορά στην κατασκευή νέων ραμπών ΑμεΑ στα πεζοδρόμια της πόλης του Ηρακλείου καθώς και στην αποκατάσταση της υψομετρικής διαφοράς μερικών εκατοστών που υπάρχει σε αρκετές υφιστάμενες. Το έργο έχει τελικό ποσό σύμβασης 68.615,41 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι από ίδιους πόρους του Δήμου.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα κατασκευαστούν συνολικά 106 νέες ράμπες και θα αποκατασταθούν 167 από τις υπάρχουσες σε δρόμους της πόλης του Ηρακλείου. Συνεχίζουμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, με στόχο να καταστήσουμε το Ηράκλειο μια πόλη φιλική και προσβάσιμη για όλους.

Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά  για να το πετύχουμε, ωστόσο ήδη έχουμε σημειώσει πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα και δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια μέχρι τα Άτομα με Αναπηρία να μπορούν να κινηθούν παντού στο Ηράκλειο, ελεύθερα και δίχως εμπόδια, όπως και οι λοιποί δημότες».

Η σύμβαση προβλέπει παρεμβάσεις στις οδούς: λεωφόρο Δημοκρατίας, Γερωνυμάκη, λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, Γιαμαλάκη, Κυρίλλου Λουκάρεως – Αγίου Μηνά, Πλατεία Κορνάρου, Αβέρωφ, Ανδρέα Παπανδρέου, Πλατεία Κύπρου, Χαρ. Τρικούπη, Κονδυλάκη, Πλαστήρα, Μποφώρ, Πλατεία Ελευθερίας, Ξανθουδίδη, Ιδομενέως, Κορωναίου, Ανδρεαδάκη και  σε διάφορα σημεία της πόλης ύστερα από αιτήματα πολιτών.