“Βουλιάζει” από επισκέπτες το Ρέθυμνο που έχει κάνει θεσμό το καρναβάλι του και το επόμενο 4ήμερο της Καθαρής Δευτέρας οι πληρότητες στα καταλύματα της πόλης φθάνουν το 100%.
Είναι ενδεικτικό ότι υπάρχει κόσμος που αναζήτησε ξενοδοχεία στα Χανιά ακόμα και στο Ηράκλειο για να μπορέσει να επισκεφθεί το καρναβάλι του Ρεθύμνου. Οπως έχει γράψει η “Π”, αυτή η διοργάνωση στηρίζει δυνατά την τοπική οικονομία, αφήνοντας καθαρά κέρδη άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ.
«Υπάρχουν επιχειρήσεις που κυριολεκτικά διασώζονται οικονομικά εξαιτίας αυτής της διοργάνωσης», είπε στην «Π» η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνου, κ. Πέπη Μπιρλιράκη υπογραμμίζοντας ότι επωφελούνται οικονομικά όλων των ειδών οι μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις, από τα περίπτερα και τα κομμωτήρια, μέχρι τα εμπορικά μαγαζιά, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τα airbnb.
Στο Ρέθυμνο υπάρχουν διαθέσιμες περισσότερες από 2.000 κλίνες, οι καρναβαλιστές θα ξεπεράσουν τους 16.000 και οι επισκέπτες θα υπερβούν τους 50.000. Είναι ενδεικτικό, όπως λέει η κ. Μπιρλιράκη, ότι έχουν ενοικιαστεί πάρα πολλές βίλες στα πέριξ του Ρεθύμνου.
«Δεν υπάρχει οικογένεια στο Ρέθυμνο που να μην έχει φιλοξενούμενους για το καρναβάλι, δεν υπάρχει φοιτητής που δεν φιλοξενεί τους γονείς και φίλους του για τον ίδιο λόγο και μάλιστα υπάρχουν πολλοί φοιτητές που ενοικιάζουν τα σπίτια τους σε επισκέπτες οι οποίοι έρχονται για το καρναβάλι μας» ανέφερε η αντιδήμαρχος επισημαίνοντας ότι αυτή η διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός δίνει μεγάλη ζωντάνια στην πόλη, κέφι στους κατοίκους της και «ζεστό» χρήμα στην οικονομία της.