Το μεγάλο κεφάλαιο της πολεοδομικής μελέτης Καμινίων αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθούν οι ενστάσεις της πρώτης ανάρτησης της δεύτερης φάσης της μελέτης που εκκρεμεί εδώ και μήνες να συζητηθούν. Πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα με πολλές διαστάσεις, καθώς η μελέτη των Καμινίων έχει εγκλωβιστεί εδώ και 35 χρόνια στα πλοκάμια μιας απίστευτης γραφειοκρατίας και έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων. Στη συνεδρίαση του Σώματος έχουν κληθεί και οι κάτοικοι που περιμένουν εδώ και μήνες να συζητηθεί το θέμα τους στο Δημοτικό Συμβούλιο ασκώντας έντονη κριτική για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ίδιο θέμα έχει τεθεί κατ’ επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς όμως τελικά να συζητηθεί, λόγω διαφωνιών που διατυπώνονταν. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης κατατέθηκε πρόταση να συγκροτηθεί μια επιτροπή από όλες τις παρατάξεις, η οποία θα έκανε μια προετοιμασία των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί ώστε, όταν το θέμα φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, η διαδικασία να τρέξει πιο γρήγορα. Ωστόσο, η επιτροπή αυτή δεν συγκλήθηκε ποτέ, καθώς δεν ορίστηκαν μέλη από όλες τις παρατάξεις. Η πλευρά της δημοτικής Αρχής παραπέμπει σε κατ΄επανάλειψη δηλώσεις του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γ.Καραντινού, ο οποίος ζήτησε από τις παρατάξεις να ορίσουν εκπρόσωπο για να συγκροτηθεί η επιτροπή, πράγμα που τελικά δεν έγινε.
Η πλευρά της δημοτικής Αρχής τονίζει ότι είναι ένα κρίσιμο θέμα το οποίο θα πρέπει με κάθε τρόπο να τελειώσει και να σταματήσει επιτέλους η βασανιστική ομηρεία των κατοίκων της περιοχής. Στελέχη της Λότζια τονίζουν ότι δεν μπορεί να παρατείνεται η 35χρονη χρονοτριβή της έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης βυθίζοντας στα προβλήματα τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, που χρόνια τώρα ζουν μια εξαιρετικά δύσκολη και οδυνηρή καθημερινότητα, κατάσταση απορρέει από την απουσία της οργανωμένης πολεοδόμησης. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν με την οδό Εμπειρίκου, όπου ο μισός δρόμος βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλης και ο υπόλοιπος εκτός, με αποτέλεσμα ο μισός να είναι ασφαλτοστρωμένος και ο υπόλοιπος γεμάτος λακκούβες όλων των διαμετρημάτων.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να παρέμβει στο τμήμα που είναι ενταγμένο στο σχέδιο πόλης, αλλά δεν έχει δικαιοδοσία στο υπόλοιπο κομμάτι, που βρίσκεται εκτός σχεδίου και αποτελεί ιδιωτική έκταση. Έτσι η ασφαλτόστρωση και η αποκατάσταση της περιοχής έγινε με «εντέλλεσθε» το οποίο υπέγραψε ο ίδιος ο δήμαρχος Β. Λαμπρινός για να τελειώσει αυτή η παρακμή με το απέραντο λακκουβοδρόμιο. Η επικινδυνότητα του οδοστρώματος ήταν η αιτία για δεκάδες ατυχήματα, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία, η οποία ζητά πιεστικά από τη Λότζια να αποκαταστήσει τα προβλήματα που απορρέουν από την έλλειψη σχεδίου πόλης και να “τρέξει” επιτέλους τη διαδικασία έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης.