Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της «Π», που αποκάλυψε υπηρεσιακό σημείωμα επιβλέποντα της τεχνικής υπηρεσίας στο μεγάλο έργο ανάπλασης της Δικαιοσύνης, από το οποίο προκύπτουν σοβαρότατα θέματα που αφορούν στην ποιότητα των υλικών, την τήρηση του νόμου και την έντεχνη κατασκευή που καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα.
Παρά το γεγονός ότι αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γ.Αναστασάκης, απέφυγε επιμελώς να σχολιάσει το περιεχόμενο το υπηρεσιακού σημειώματος, έχει ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για τα όσα αναφέρει και παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί αυτονόητο το γεγονός ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει καμίας μορφής παραχώρηση σε σχέση με την ποιότητα κατασκευής και το τελικό αποτέλεσμα του έργου.
Όπως έγραψε η «Π», στο υπηρεσιακό σημείωμα επιβλέποντα του έργου, διατυπώνονται κρίσιμα ζητήματα σε σχέση με τον τρόπο κατασκευής και την τήρηση της νομιμότητας. Ο επιβλέποντας του έργου στο υπηρεσιακό του σημείωμα ξεκαθαρίζει ότι παρά τα αλλεπάλληλα έγγραφα και τις πολυάριθμες προφορικές εντολές για την τήρηση του ημερολογίου που οφείλει να τηρεί ο ανάδοχος σύμφωνα με τον νόμο, αυτό δε συμβαίνει.
Αντίστοιχα εκφράζει την αγωνία του για την αξιολόγηση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων της τσιμεντοκονίας που παραμένει σε εκκρεμότητα από το μελετητή. Παράλληλα διαπιστώνει ότι στη λήψη δειγμάτων για τον έλεγχο συμπύκνωσης, τόσο η συμπύκνωση όσο και η κοκκομετρία του υλικού φαίνεται να μην ικανοποιούν τις απαιτήσεις του νόμου.
Μάλιστα τονίζει ότι τα αποτελέσματα που φαίνεται να συμφωνούν προέρχονται από ιδιωτικό μη διαπιστευμένο εργαστήρι. Σε ό,τι αφορά στη σκυροδέτηση των πεζοδρομίων, τονίζεται ότι η ποιότητα του σκυροδέματος είναι κάτω των απαιτήσεων και το πάχος του σε πολλά σημεία φτάνει τα 8εκ. και όχι τα 12 που προβλέπει η μελέτη του έργου.
Μάλιστα ο επιβλέποντας της τεχνικής υπηρεσίας αναφέρει πιο εξειδικευμένα ότι σε αυτοψία που πραγματοποίησε στο σημείο που στρώνονταν οι σκούρες γκρι πλάκες απέναντι από το Ειρηνοδικείο γινόταν χρήση τριπλής στρώσης τσιμεντοκονίας, γεγονός που όπως εξηγεί, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πάχος του σκυροδέματος δεν είναι το προβλεπόμενο από τη μελέτη.
Παράλληλα αναφέρονται και σοβαρότατα ζητήματα συμπεριφοράς της πλευράς του αναδόχου απέναντι στον επιβλέποντα, ο οποίος φτάνει στο σημείο να ζητήσει τη αντικατάστασή του, εάν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που εντοπίζει.