Έντονο το νεοδημοκρατικό στοιχείο στο ακροατήριο του κ. Λαμπρινού.
Έντονο το νεοδημοκρατικό στοιχείο στο ακροατήριο του κ. Λαμπρινού.

Αποφασισμένος για τη διεκδίκηση μιας ακόμα νικηφόρας εκλογικής αναμέτρησης στο Δήμο Ηρακλείου εμφανίστηκε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός, στο πλαίσιο ευρείας συνάντησης που είχε με τα μέλη της «Δύναμης Πολιτιών».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του έδωσε ηχηρά πολιτικά μηνύματα σε όσους όπως είπε «επιμένουν να υποτιμούν το ανθρώπινο δυναμικό του Ηρακλείου και πιστεύουν ότι μπορούν να το χειραγωγήσουν, όσοι ποντάρουν σε παρωχημένες παλαιοκομματικές και διχαστικές πρακτικές, για να τορπιλίσουν μια καταξιωμένη ενωτική προσπάθεια, όπως αυτή της «Δύναμης Πολιτών», και βρίσκονται εκτός πραγματικότητας…».

Ο ίδιος υπογράμμισε τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξης, «μακριά από τις  ιδεοληψίες και τις λοιπές παθογένειες του παρελθόντος», τονίζοντας ότι «η αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί να λειτουργήσει ακριβώς όπως επιτάσσει το όνομά της ως αυτοδιοίκηση και όχι ως εκτελεστικό όργανο εντολών από κόμματα και κομματάρχες».

Ο κ. Λαμπρινός μίλησε με συγκίνηση για τα στελέχη της παράταξης που όπως είπε διαθέτουν «υψηλό πολιτικό και προσωπικό ήθος».

Μάλιστα αναφερόμενος σαφώς στα όσα διαδραματίστηκαν με την περίφημη αξιολόγηση της Εκλογικής Επιτροπής της ΝΟΔΕ, σχολίασε με νόημα ότι οι σύμβουλοι της παράταξής του «είναι παλικάρια!».

Και μάλιστα όπως σαφώς προειδοποίησε «όποιος κάνει το λάθος να τα απαξιώνει, δεν θα βρει εμάς μόνον απέναντι του!

Θα βρει ολόκληρη την κοινωνία του Ηρακλείου!».

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τη διεκδίκηση και δεύτερης θητείας στη Λότζια έδωσε χθες βράδυ ο Βασίλης Λαμπρινός
Το εναρκτήριο λάκτισμα για τη διεκδίκηση και δεύτερης θητείας στη Λότζια έδωσε χθες βράδυ ο Βασίλης Λαμπρινός

Ήρθαμε να ενώσουμε και  όχι να διχάσουμε

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου IBIS, το “παρών” έδωσαν πολιτικά πρόσωπα και από όλους τους πολιτικούς χώρους, τα οποία παρακολούθησαν την ομιλία του Δημάρχου. «Η «Δύναμη Πολιτών» είναι μια ανεξάρτητη δημοτική παράταξη που δημιουργήθηκε για να ενώσει τους Ηρακλειώτες, όχι για να τους διχάσει.

Αυτό το καταστήσαμε απόλυτα σαφές από την πρώτη στιγμή, και το τηρούμε απαρεγκλίτως μέχρι σήμερα». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στην έναρξη της ομιλίας του ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Β.Λαμπρινός τονίζοντας ότι «δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους με κριτήριο το φύλο, την φυλή, την ηλικία, την γειτονιά που κατοικούν, το κόμμα ή την δημοτική παράταξη που ψηφίζουν.

Τους βλέπουμε όλους ως το πιο σημαντικό, το πιο πολύτιμο κεφάλαιο του τόπου μας. Και προφανώς δεν τους αντιμετωπίζουμε ούτε σαν χρυσόψαρα με κοντή μνήμη και θολή κρίση, ούτε σαν πρόβατα σε μαντρί”.

Σε ό,τι αφορά στο ρόλο των κομμάτων ο κ. Λαμπρινός ξεκαθάρισε ότι «σεβόμαστε τα κόμματα και η στήριξή τους, στην βάση μιας σύγκλισης αρχών είναι ευπρόσδεκτη, το έχουμε πει πολλές φορές. Και πράγματι η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας το 2014 υπήρξε σημαντική.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιάννης Ρασούλης, με τον Βασίλη Κεφαλογιάννη (αδερφό του ευρωβουλευτή) και τον Σάββα Παρίτση
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιάννης Ρασούλης, με τον Βασίλη Κεφαλογιάννη (αδερφό του ευρωβουλευτή) και τον Σάββα Παρίτση

Και όχι μόνον. Μας στήριξαν και άλλα κόμμάτα. Οι υποψήφιοί μας ανήκαν όπως καλά θυμάστε, σε όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα. Δηλώσαμε εξ αρχής  όμως ότι δεν δεχόμαστε όρους.

Αν κάποιοι αντιλαμβάνονται τη στήριξη μιας παράταξης ως κάποιου είδους δέσμευση ή υποχρέωση υποτέλειας σ’ αυτούς, τότε μάλλον δεν έχουν καταλάβει ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε. Η μόνη μας δέσμευση είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το Ηράκλειο και τους δημότες του – με ειλικρίνεια, με διαφάνεια, με λίγα λόγια και σκληρή δουλειά.

Αυτή τη δέσμευση αναλάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2014 και για αυτή θα κριθούμε όταν έρθει η ώρα. Όλα τα υπόλοιπα, αποτελούν πρακτικές και αντιλήψεις που ανήκουν ή θα ‘πρεπε τουλάχιστον να ανήκουν στο παρελθόν».

Ο κ. Λαμπρινός στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε αναλυτικά στο δημοτικό έργο που έχει παραχθεί, ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του σχολίασε χαριτολογώντας: «Δικαιούμαστε, νομίζω να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι με αυτό, κι ας έχουμε αποτύχει, όπως μάθαμε πρόσφατα, στους τομείς …της αλιείας και της κτηνοτροφίας!».