Ισόβια για το φονικό στο Αργουλιό

Την ενοχή του 45χρονου κατηγορουμένου χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, πρόταση που είχε κάνει και ο εισαγγελέας της έδρας νωρίτερα, αποφάσισε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη στο Αργουλιό Μυλοποτάμου ανήμερα του Αγίου Πνεύματος του 2022.

Ο 45χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και τρία χρόνια για τις άλλες πράξεις που κατηγορούνταν, ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ποινή των ισοβίων  και 2 συν 2 χρόνια για την οπλοφορία -οπλοχρησία.

Απολογούμενος ο 45χρονος ζήτησε συγνώμη, αναφέροντας ότι το κακό έγινε επειδή έχασε την ψυχραιμία του. Ισχυρίστηκε ότι πρόθεσή του δεν ήταν να σκοτώσει τον 22χρονο, αλλά να τον τρομοκρατήσει  «Έβριζε και έλεγε κακές κουβέντες για τον πατέρα και τη μητέρα μου. Τότε έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Είχα το όπλο στο αυτοκίνητο γιατί έχουμε πρόβλημα με τα σκυλιά. Έχασα την ψυχραιμία μου, πήρα το όπλο και του έριξα στα πόδια, δεν θυμάμαι πόσες έριξα» είπε χαρακτηριστικά.

Η άγρια δολοφονία είχε συγκλονίσει ολόκληρο το νησί. Ο άτυχος 22χρονος που έχασε τη ζωή του, είχε γίνει πατέρας μόλις ένα μήνα πριν χάσει τη ζωή του, ενώ δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια συγγενών και συγχωριανών του.