Ισόβια στον 28χρονο δολοφόνο του Νίκου Μπιτσακάκη
Ισόβια στον 28χρονο δολοφόνο του

Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον 28χρονου Ρουμάνο επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου για τη δολοφονία του 39χρονου κτηνοτρόφου Νίκου Μπιτσακάκη, τον Αύγουστο του 2021 στο Πετροκεφάλι. Την ίδια ώρα με συντριπτική πλειοψηφία 6-1 (μειοψήφησε η πρόεδρος) κηρύχθηκε αθώος ο δεύτερος κατηγορούμενος ο 32χρονος Ρουμάνος που αντιμετώπιζε την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ανθρωποκτονία.

Για την αθώωση του δεύτερου κατηγορούμενου, ο συνήγορος του κ. Γιώργος Αθάνατος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του. Από την πλευρά της οικογένειας του θύματος ο δικηγόρος κ. Γιάννης Σπανάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του ως προς την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που επιβλήθηκε στο βασικό κατηγορούμενο, ενώ έκανε γνωστό ότι ως προς το δεύτερο κατηγορούμενο που αθωώθηκε θα υποβάλουν αίτημα για να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης αυτής. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, η εισαγγελική πρόταση πρότεινε την ενοχή και των δύο Ρουμάνων.

Όπως είναι γνωστό, στις 21.10 το βράδυ της 23ης Αυγούστου του 2021, η σύζυγος του Ν. Μπιτσακάκη (γνωστού και ως Λαέρτη) και η μεγάλη κόρη τους έφυγαν από το σπίτι προκειμένου να αγοράσουν τρόφιμα. Πίσω έμεινε το θύμα με την 8χρονη κόρη τους. Στις 21.17, μόλις επτά λεπτά αργότερα, η σύζυγος κάλεσε το κινητό του άνδρα της προκειμένου να τον ρωτήσει αν χρειαζόταν παυσίπονα. Στο τηλέφωνο απάντησε το κοριτσάκι ουρλιάζοντας.

Τότε είπε στη μητέρα του ότι κάποιος είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον μπαμπά της. Αρχικώς, ο 28χρονος Ρουμάνος επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών και με ύπουλο τρόπο προσπάθησε να στρέψει τις υποψίες σε βάρος ενός ντόπιου, εκμεταλλευόμενος πρόσφατη λογομαχία του με το θύμα.

Όμως πολύ γρήγορα έπεσαν οι μάσκες και ομολόγησε τα πάντα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου. Ο 28χρονος Ρουμάνος ομολόγησε, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ότι σχεδίαζε να σκοτώσει το αφεντικό του την τελευταία εβδομάδα, ισχυριζόμενος ότι το θύμα δεν του συμπεριφερόταν ανθρώπινα, ότι τον χτυπούσε πολλές φορές, ότι του χρωστούσε δεδουλευμένα και ότι τον εξέδιδε έναντι αμοιβής σε ομοφυλόφιλους άνδρες της περιοχής, χωρίς να του δίνει μέρος των χρημάτων.