Ήταν Παρασκευή 16 Μαΐου όταν ο 31χρονος Έλληνας, έπειτα από σκέψη και πιθανές συζητήσεις με άτομα που εμπιστεύεται, αποφάσισε να υποβάλει καταγγελία στην Αστυνομία εναντίον του 48χρονου θείου του εξ αγχιστείας.
Ο καταγγέλλων υποστήριξε ότι, την περίοδο 2003-2011, ο θείος του προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του, όταν εκείνος ήταν ανήλικος.
Ο 31χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ότι είχε ήδη μιλήσει για όσα είχε βιώσει σε συγγενικά του πρόσωπα την περίοδο του Πάσχα. Στην κατάθεσή του, έκανε λόγο για πράξεις που σημειώνονταν σε μη προσδιορισμένες χρονικές στιγμές, τονίζοντας – σύμφωνα με πληροφορίες – ότι οι ενέργειες του θείου του συνοδεύονταν από προτάσεις που ο ίδιος εκλάμβανε ως απειλές.
Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, οι συναντήσεις αυτές ήταν συχνές και πραγματοποιούνταν στο σπίτι του κατηγορουμένου, στον χώρο εργασίας του, ακόμη και στο αυτοκίνητό του, με αφορμή βόλτες που κανόνιζε ο θείος με τον ανιψιό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο θείος έδειχνε στον ανήλικο ανιψιό του βιντεοληπτικό υλικό με ανήλικους, καθώς και βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούσε ο ίδιος.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί μίλησαν με συγγενικά πρόσωπα του καταγγέλλοντα, τα οποία ανέφεραν πως αγνοούσαν τα πάντα για την υπόθεση όλα αυτά τα χρόνια και ενημερώθηκαν για πρώτη φορά το Πάσχα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 48χρονος φέρεται να παραδέχθηκε μέρος των καταγγελιών, αναγνωρίζοντας ότι προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις, αλλά διαψεύδοντας το χρονικό διάστημα που ανέφερε ο 31χρονος, όπως και τη συχνότητά τους.
Αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του εκτός από μικροποσότητα ναρκωτικών και ζυγαριά ακριβείας, και μια φορητή μονάδα αποθήκευσης (usb) όπου βρέθηκαν αρχεία φωτογραφιών με σώματα ανήλικων κοριτσιών.
Επίσης βρέθηκε βίντεο με τον ίδιο και άλλο ένα άτομο σε ερωτικές περιπτύξεις. Για το βίντεο αυτό το άτομο που φαίνεται στο βίντεο ανέφερε ότι η βιντεοσκόπηση έγινε εν γνώση του