Ηράκλειο: Συναγερμός για φωτιά στον Άγιο Θωμά
*φωτογραφία αρχείου

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Αγίου Θωμά και συγκεκριμένα σε γεωργική έκταση στον οικισμό Σινάπι, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η πρόσβαση είναι περιορισμένη, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες κατάσβεσης.Στο σημείο βρίσκονται 88 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από 4 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και 20 πυροσβεστικά οχήματα ενώ συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου Γόρτυνας.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται ακόμα πιο δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το θετικό είναι ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά.