Στην κύρια φάση της περνάει η ανάπλαση της οδού Δελημάρκου και του γύρω πλέγματος δρόμων, στο ανατολικό κομμάτι της ιστορικής συνοικίας της Αγίας Τριάδας, μέσα στην παλιά πόλη του Ηρακλείου.
Το εργοτάξιο βρίσκεται πλέον σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς εκτός από την ίδια την οδό Δελημάρκου, που ενώνει την Λεωφόρο Καλοκαιρινού με την Πύλη Δερματά και την παραλιακή, εργασίες γίνονται πλέον και σε όλες τις κάθετες οδούς που συμπεριλαμβάνονται στο έργο.
Οι οδοί Μηριόνου, Δοϊράνης, Ντεντιδάκηδων και Γαλάτειας Καζαντζάκη, κάθετες στη Δελημάρκου, θα αλλάξουν και αυτές όψη μαζί με την τελευταία. Με την ολοκλήρωση αυτής της ανάπλασης θα αλλάξει η μορφή της συνοικίας της Αγίας Τριάδας σε αυτό το τμήμα της, το ανατολικό.
Παράλληλα, οι αναπλασμένες οδοί θα συνδέονται με δρόμους που είχαν αναπλαστεί σε προηγούμενες φάσεις πριν χρόνια στο νότιο κομμάτι της Αγίας Τριάδας, όπως η οδοί Μαστραχά και Παλμέτη.
Ο προϋπολογισμός του έργου «Ενιαίο Δίκτυο Πεζόδρομων-Ανάπλαση οδού Δελημάρκου», το οποίο δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είναι 1.263.155,51 ευρώ, έχει χρόνο υλοποίησης 12 μήνες και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.
Δείτε φωτογραφίες από το εργοτάξιο: