ο δρόμος της Μεσσαράς

Δίνεται ξανά στην κυκλοφορία σήμερα το νέο οδικό τμήμα του δρόμου Ηράκλειο-Μεσσαρά από τον νέο κυκλικό κόμβο Αγίας Βαρβάρας έως και τον κόμβο των Καπαριανών.

Η εκ νέου παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία αναμένεται να γίνει κατά τις απογευματινές ώρες. Χθες πραγματοποιήθηκε η σχετική αυτοψία στον δρόμο, μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι στο σύνολό τους οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και μπορεί ο δρόμος να παραδοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά το δεκαπενθήμερο των εργασιών, πραγματοποιήθηκαν εργασίες τοποθέτησης αντιολισθητικού τάπητα στις γέφυρες, σημάνσεις και διαγραμμίσεις, καθώς επίσης και διάφορες αναγκαίες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Αναφέρεται ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα λειτουργεί ο ανισόπεδος κόμβος Μορονίου-Πλουτής, από και προς τον Ζαρό και τον Αμπελούζο, ωστόσο δεν μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα οι ανισόπεδοι κόμβοι Πανασού και Γέργερης.

Ειδικότερα, αναφορικά με τον ανισόπεδο κόμβο της Γέργερης, αυτός προβλέπεται να δοθεί σε χρήση ως τις 10 Αυγούστου. Αναφορικά με τον ημικόμβο Πρινιά, αυτός θα λειτουργεί στην έξοδό του προς Αγία Βαρβάρα, ενώ η είσοδος από Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες, μέσω του ημικόμβου Πρινιά, θα λειτουργήσει ξανά μέχρι τις 10 Αυγούστου. Η λειτουργία του κόμβου Πανασσού προγραμματίζεται για επόμενη φάση.

Όπως αναφέρεται ωστόσο από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, οι εργασίες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του δρόμου, ενώ δεν προβλέπεται να υπάρξει κάποιος νέος αποκλεισμός του δρόμου για να υλοποιηθούν εκ νέου εργασίες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, η απόσταση από Ηράκλειο προς Μεσαρά μειώνεται κατά περίπου 15 λεπτά σε χρόνο και κατά 5 χιλιόμετρα.

Η κίνηση των οχημάτων από το Ηράκλειο προς Μεσαρά θα γίνεται μέσω του νέου κυκλικού κόμβου στην είσοδο του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας προς Μοίρες, ενώ από Μοίρες προς Ηράκλειο θα γίνεται μέσω του ισόπεδου κόμβου στην περιοχή Καστελλίου Μοιρών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο νέος οδικός άξονας περιλαμβάνει τρεις σήραγγες και δύο στέγαστρα συνολικού μήκους 1,6 χιλιομέτρων καθώς και πέντε κοιλαδογέφυρες συνολικού μήκους 928 μέτρων.

Η κίνηση μέσα στις σήραγγες και στις γέφυρες θα πρέπει να γίνεται με προσοχή, χωρίς προσπεράσεις και με αυστηρή τήρηση των ορίων ταχύτητας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν πιστά την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.