Από την Τετάρτη 30 Ιουλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τη διάθεση των voucher φοίτησης παιδιών προσχολικής αγωγής στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου (ΚΕΠΑ και ΚΔΑΠ), όπως ανέφερε μιλ΄ώντας στo patris.gr ο Αντ΄ώνης Περισυνάκης, Αντιδήμαρρχος Παιδείας του Δήμου Ηρρακλείου. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομμένων. μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τα μεσάνυχτα της 14ης Αυγούστου.
Θα ακολουθήσει η επεξεργασία των αιτήσεων και χρόνος για τυχόν ενστάσεις και τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 1η Σεπτεμβρίου. Ο κ.Περισυνάκης εκτιμά ότι παρά την πίεση χρόνου που υπάρχει, η επεξεργασία των πινάκων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν έγκαιρα σε ποιο παιδικό σταθμό θα τοποθετηθεί το παιδί τους.
Η πλατφόρμα των αιτήσεων άνοιξε με καθυστέρηση δύο εβδομάδων -γεγονός που όπως επεσήμανε ο κ.Περισυνάκης, παραξένεψε και τον δήμο- με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια πλέον να είναι ασφυκτικά και οποιαδήποτε τυχόν περαιτέρω καθυστέρηση, με πτώση πχ του ηλεκτρονικού συστήματος, όπως συχνά παρατηρείται τα προηγούμενα χρόνια, να αποβεί ιδιαίτερα επιβαρυντική, ιδίως για τις οικογένειες των παιδιών που θέλουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους.
Σε σχέση με την κάλυψη των αναγκών των δικαιούχων από τις διατιθέμενες θέσεις ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωσε ότι με βάση τις εκτιμήσεις του Δήμου, θα απορροφηθεί και φέτος σχεδόν το σύνολο των αναγκών για τα μεγαλύτερα παιδιά, σε αντίθεση με τα βρέφη που λόγω των προβλέψεων του νόμου για τους χώρους που απαιτούνται για την ενδιαίτησή τους. Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία ότι σε δύο χρόνια, με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο ΚΕΠΑ “Μητέρα”, θα απορροφηθούν εκεί πολλά βρέφη, ώστε η κάλυψη να φτάσει στο 80% των αναγκών.