Εκατό χιλιάδες η λεία των δραστών
Εκατό χιλιάδες

Στις 100 χιλιάδες ευρώ υπολογίζεται η λεία της δράσης δύο Γεωργιανών, οι οποίοι είχαν ρημάξει πολυτελείς οικίες στο Ηράκλειο, καταφέρνοντας να διαπράξουν τουλάχιστον έξι διαρρήξεις- κλοπές, ενώ κατηγορούνται και για τρεις απόπειρες.

Οι δράστες είναι ηλικίας 37 ετών και 32 ετών. Η δράση τους ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο και η τελευταία προσπάθειά τους σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου.

Στην ταυτότητα των δραστών έφτασαν αστυνομικοί της Υ.Α Ηρακλείου, οι οποίοι διερεύνησαν την υπόθεση και σχημάτισαν τη δικογραφία.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση εννέα  υποθέσεων κλοπών- διαρρήξεων σε οικίες (6 τετελεσμένες και 3 απόπειρες) οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών κατηγορούμενων για κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από  την προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι ανωτέρω αλλοδαποί κατά το χρονικό διάστημα από την 11.04.2023 έως και την 17.08.2023 είχαν αφαιρέσει από οικίες κοσμήματα και χρήματα η συνολική χρηματικής αξία των οποίων ξεπερνά τις 100.000 ευρώ,  προκαλώντας φθορές.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.