Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Την ανάγκη να επεκταθεί ο χρόνος της διαβούλευσης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης από το Δήμο Ηρακλείου επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «στα πλαίσια της επεξεργασίας προτάσεων προς τον Δήμο Ηρακλείου, σχετικά με τη διαβούλευση για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, η γραμματεία της  Ηράκλειας Πρωτοβουλίας προσκάλεσε την αρχιτέκτονα κ. Μαρία Γιατρομανωλάκη με την ιδιότητά της ως στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να μας ενημερώσει για το περιεχόμενο και τους στόχους της διαβούλευσης.

Η κ. Γιατρομανωλάκη και ως πρώην εργαζόμενη στο τμήμα Παλιάς Πόλης του Δήμου Ηρακλείου, μας έκανε εκτενή ενημέρωση για τις επιλέξιμες δράσεις που θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα ΚΡΗΤΗ 2021-2027 για την «Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη των Αστικών Κέντρων και της Υπαίθρου», η οποία για το Ηράκλειο αφορά στην περιοχή της Παλιάς Πόλης και της παράκτιας αστικής ζώνης.

Από την ενημέρωση επιβεβαιώσαμε την άποψή μας ότι δεν επαρκεί ο χρόνος μέχρι 16 Ιουνίου για τη διαβούλευση αυτή και, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα της συμμετοχής σε όλους τους φορείς και στους δημότες, επαναλαμβάνουμε την πρόταση προς την Δημοτική Αρχή για την επέκταση της σχετικής προθεσμίας και πέραν του 15ημέρου που έχει καθοριστεί».