Ημερίδα Λιμενικού Θαλάσσια ατυχήματα πνιγμοί πρόληψη αντιμετώπιση

Ημερίδα με θέμα «Θαλάσσια ατυχήματα, πνιγμοί, πρόληψη, αντιμετώπιση και ψηφιοποίηση υπηρεσιών Λιμενικού Σώματος» διοργάνωσε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο.

Η ημερίδα διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και οι εργασίες έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο «Ibis Styles».

Στο χαιρετισμό του ο Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για ένα τεράστιο ζήτημα, όπως είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και τόνισε ότι αυτό “αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα”. Μάλιστα όπως είπε, σε συνεργασία με το Safe water sports το Λιμενικό έχει τη δυνατότητα πρωτοποριακής παρέμβασης ψηφιακών ελέγχων.

Σε δήλωσή του, ανέφερε τα εξής για το ναυάγιο στην Πύλο:  “Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για μία μεγάλη, ανθρώπινη απώλεια που μας έχει συγκλονίσει όλους. Δεν γνωρίζω τα περιστατικά περισσότερο από όσο τα γνωρίζετε εσείς, αυτό όμως που γνωρίζω κι αυτό που έζησα 4 χρόνια ως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι ότι πάντα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, έχοντας γνώση, εμπειρία, με προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, πάντα κάνουν το καλύτερο κι έχουν διασώσει χιλιάδες συνανθρώπους μας στις θάλασσές μας.

Πρέπει επιτέλους, η παγκόσμια κοινότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει τα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών που οδηγούν δυστυχισμένους ανθρώπους σε θάνατο”.

Την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση των συνόρων της χώρας, ανέδειξε ο υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, μέσα από τον χαιρετισμό του στην  ημερίδα του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές τις Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με μετρήσιμα αποτελέσματα, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά και στο τραγικό ναυάγιο της Πύλου.

Επισήμανε, επίσης, τη σημασία της ευαισθητοποίησης των πολιτών για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλειά τους στο νερό.

Τον χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του κ. Αυγενάκη, Γιώργος Σκανδαλάκης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Σφακιανάκης, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε μεταξύ άλλων τις ενέργειες που γίνονται με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, υπενθυμίζοντας ότι οι πνιγμοί είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στη χώρα μας μετά τα τροχαία.

Με θέρμη τοποθετήθηκε η επικεφαλής της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Κρήτης, Δήμητρα Χασιώτη, για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής απευθύνοντας συγχαρητήρια στην Ένωση.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ν.Συριγωνάκης. Το “παρών” στην ημερίδα έδωσαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και του Λιμενικού.