Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό του Ηρακλείου με θέμα το δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας θα πραγματοποιηθεί στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στην αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 6.30 από την μη κερδοσκοπική οργάνωση People Behind σε συνεργασία με την Αλληλεγγύη Εταιρεία Alzheimer & Υγιούς Γήρανσης Ηρακλείου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία», όπου άτομα άνω των 65 ετών μιλούν με ειλικρίνεια και χιούμορ για το πώς ήρθαν (ή δεν ήρθαν) σε επαφή με τους υπολογιστές αλλά τον τρόπο με τον οποίον η ψηφιοποίηση του κράτους και των υπηρεσιών έχει αλλάξει τη ζωή τους.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό σχετικά με τον ψηφιακό αλφαβητισμό των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ θα παρουσιαστεί η ψηφιακή εφαρμογή «Αγκαλιά 65+», που δημιουργήθηκε από την ΑΜΚΕ InterMediaKT με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των ατόμων άνω των 65 ετών.
Το έργο «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ InterMediaKT και εταίρο την μη κερδοσκοπική οργάνωση People Behind.