ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ

Τη σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό των κόμβων Δαφνών-Αθανάτων- Σταυρακίων υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο έχει ως σκοπό την βελτίωση και συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας και  τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των διερχομένων οχημάτων στο  εθνικό δίκτυο της Κρήτης. Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 240.000,00 ευρώ μαζί με το Φ.Π.Α.

Στο εν λόγω υποέργο πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο Ηλεκτροφωτισμός τριών κόμβων και παράλληλα θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας, όπου απαιτηθούν.

Οι τρεις κόμβοι βρίσκονται στο  διευρωπαϊκό οδικό δικτύο της Περιφέρειας Κρήτης, συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Ε97 στο τμήμα Ηράκλειο – Μοίρες – Τυμπάκι.

Παράλληλα θα οριοθετηθεί η οδός, θα αυξηθεί η ασφάλεια διέλευσης των οχημάτων, τόσο κατά τις νυχτερινές ώρες όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας, στοιχεία που συμβάλλουν στην  αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας. Ειδικότερα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης στον κόμβο Δαφνών, πρόκειται να τοποθετηθούν συνολικά δεκατρείς ιστοί. Στον κόμβο Αθανάτων πρόκειται να τοποθετηθούν συνολικά δώδεκα ιστοί.

Στον κόμβο Σταυρακίων, πρόκειται να τοποθετηθούν συνολικά δεκατρείς  ιστοί.

Όλα τα φωτιστικά του οδοφωτισμού  στους τρεις υφιστάμενους κόμβους  θα είναι χαμηλής κατανάλωσης τύπου  SMD Led με περισσότερες από 10 φωτοδιόδους τα οποία θα έχουν σύστημα τροφοδοσίας bypass ώστε σε περίπτωση αστοχίας ενός τα υπόλοιπα να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Παράλληλα θα τοποθετηθεί και ο απαραίτητος εξοπλισμός όπως  πίνακες (πίλαρς), δίκτυο, φρεάτια κλπ. Επίσης θα τοποθετηθούν  και  στηθαία ασφαλείας,  όπου  αυτά απαιτηθούν,  για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων.